Silopi’de tır parkında meydana gelen kazada ağır yaralanarak kolu ampute edilen 42 yaşındaki Tahir Alper için hemşehrileri seferber oldu. Sosyal medya üzerinden yapılan çağrılarla vatandaşlar, Alper’in sağlığına kavuşması için dua ediyor.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Habur Sınır Kapısı yakınlarında bulunan tır parkında meydana gelen talihsiz kazada ağır yaralanan Tahir Alper için dua çağrıları artarak devam ediyor. Irak’a yük taşımacılığı yapan tır şoförlerinin mecburi olarak girdiği sahada yaşanan kazada, bir tanker çarpması sonucu ağır yaralanan Alper’in kolu ampute edildi.

Şırnak’ta hafta sonu nöbetçi eczaneler
Şırnak’ta hafta sonu nöbetçi eczaneler
İçeriği Görüntüle

Tahir AlperKazanın ardından çevrede bulunan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve güvenlik ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Tahir Alper, Silopi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahalenin ardından durumunun ciddiyeti nedeniyle ileri tetkik ve tedavi için sevkine karar verildi.

Şırnak 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı ve jandarma ekipleriyle irtibata geçilerek ambulans helikopter talep edildi. Tahir Alper, helikopter ambulansla Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilerek yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Öte yandan, Şırnaklı vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları sosyal medya üzerinden Tahir Alper için dua çağrısında bulundu. Bu çağrılara Ankara Cizreliler Tanıtım, Kültür ve Dayanışma Derneği de katıldı.

Ankara Cizreliler derneği-1Dernek tarafından yapılan açıklamada, “Kıymetli hemşerimiz Tahir Alper için tüm vatandaşlarımızdan dua bekliyoruz. Yüce Allah’tan acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Hemşehrilerinin ve sevenlerinin dualarıyla hayata tutunması beklenen Tahir Alper’in tedavisi Diyarbakır’da sürerken, vatandaşlar gelişmeleri yakından takip ediyor.

Muhabir: Cüneyt Özkaya