Pazartesi gününden itibaren start alacak çalışmalar kapsamında, özellikle arıcılık faaliyeti yürüten vatandaşların gerekli tedbirleri alması istendi.

Otomobil direğe çarptı, baba ve oğlu yaralandı
Otomobil direğe çarptı, baba ve oğlu yaralandı
İçeriği Görüntüle

Kumçatı Belediyesi, yaz aylarının gelmesiyle birlikte her yıl düzenli olarak yürütülen haşere ve sinek ile mücadele çalışmalarına hız verdi. Belediye ekipleri tarafından belde genelinde yürütülecek olan "Sinek, Sivrisinek, Karasinek ve Haşere ile Mücadele" programının detayları, paylaşılan resmi afişle duyuruldu.

Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, ilaçlama çalışmalarının temel amacının toplum sağlığını korumak ve vatandaşların yaz mevsimini rahat geçirmelerini sağlamak olduğu belirtildi. Ekipler; sinek, sivrisinek, karasinek, haşere, larva ve böceklere karşı beldenin dört bir yanında eş zamanlı bir çalışma yürütecek.

Yetkililer, Pazartesi günü başlayacak olan ilaçlama çalışmaları nedeniyle özellikle arıcılık yapan vatandaşları hassasiyetle uyardı. İlaçlama faaliyetlerinden arıların ve kovanların olumsuz etkilenmemesi adına, arıcıların şimdiden gerekli önlemleri almaları ve dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.

Muhabir: Süleyman Zan