ŞIRNAK AJANS– Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği ‘nin (TİGAD) Iğdır’da düzenlediği 13. Basın Çalıştayı kapsamında Şırnak Ajans’ın sorularını yanıtlayan Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve TİGAD Karaman İl Temsilcisi Adem Kocatürk, Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kocatürk, Türkiye’nin kendi topraklarında huzur ve bütünleşme içerisinde yaşamasının herkesin ortak arzusu olduğunu belirterek, sürecin olumlu sonuçlanmasını temenni etti.

Milletvekilini bıçaklayan zanlı konuştu
Milletvekilini bıçaklayan zanlı konuştu
İçeriği Görüntüle

“KENDİ TOPRAKLARIMIZDA HUZUR İÇERİSİNDE YAŞAMAYI ARZU EDİYORUZ”

Terörsüz Türkiye ve bütünleşme ifadelerinin kendisi açısından olumlu anlam taşıdığını ifade eden Kocatürk, “Burası bizim memleketimiz. Şırnaklının da memleketi, Karamanlının da memleketi, İstanbullunun da memleketi. Kendi memleketimizde, kendi topraklarımızda mutluluk, huzur içerisinde bütünleşmiş bir şekilde yaşamayı gönlümüz arzu eder.” dedi.

Sürecin kolay bir konu olmadığını vurgulayan Kocatürk, Türkiye’nin yaklaşık 50 yıllık bir süreçten geçtiğini belirterek, “Bu uğurda nice canlar feda edildi, nice şehitler verildi. Hala acıları çok taze. Şu an ciddi bir girişim var. Türkiye için kritik bir dönem eşiğinden geçiyoruz. Konu Mecliste. Umuyorum herkes ne yaptığını çok iyi biliyordur ve akıbet hayır olur.” ifadelerini kullandı.

Kocatürk, sürece ilişkin olumsuz bir yaklaşım içerisinde olmadığını belirterek, “Pozitif olacağını düşünüyorum. Memleketimiz için iyi olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Adem Kocatürk-1

“BATI’DA RAHATSIZLIK VAR”

Karaman’da sürecin nasıl karşılandığına ilişkin soruyu da yanıtlayan Kocatürk, sürecin kentte de konuşulduğunu söyledi.

Özellikle Abdullah Öcalan’a statü verileceğine yönelik iddiaların ve bazı terör suçlularının affedileceğine ilişkin söylemlerin toplumda rahatsızlık oluşturduğunu belirten Kocatürk, şöyle konuştu:

“Özellikle Abdullah Öcalan’a bir statü verilecek olması ciddi bir rahatsızlık sebebi. Ya da bazı, elini kana bulamış teröristlerin affedileceğine dönük söylemler vicdanları yaralıyor. Ciddi rahatsızlık veriyor. Sabahki toplantıda bakana da bu soruyu yüz yüze sorduk. Kendisi, hem şehitlerimizin incinmeyeceği hem de insanlarımızın vicdanen rahatsız olmayacağı bir usulle bu işin üstesinden geleceklerini izah etti. İnşallah herkesin umduğu gibi olacaktır. Ama tabii Batı’da rahatsızlık var. Yok desek yalan olur.”

Adem Kocatürk12

“HAFIZAMDA ÖYLE KALSIN İSTEMİYORUM”

Şırnak ve bölge halkına mesajı sorulan Kocatürk, geçmiş yıllarda bölgeyi ziyaret ettiğini ve o dönemki koşullara tanıklık ettiğini belirtti.

1999 ve 2000 yıllarında bölgeyi gördüğünü aktaran Kocatürk, “Sokağa çıkma yasaklarının olduğu, köylünün kuzularını dahi otlatamadığı, düğünlerin yapılamadığı, müziklerin çalınamadığı, bölge halkı için gerçekten ızdırap dolu günlerde oraları görmüştüm. Hafızamda öyle kalsın istemiyorum.” dedi.

Şırnak ve bölgenin doğal güzelliklerine hayran olduğunu ifade eden Kocatürk, “İnşallah bir daha görürüz yakın zaman içerisinde. Çünkü ben o bölgenin coğrafyasına aşığım. Dağlarına, derelerine hayranım. İnşallah çok güzel günler göreceğiz hep birlikte ve çok daha güzel hatıralarla anacağız o bölgeleri.” ifadelerini kullandı.

Adem Kocatürk1-1

“GABAR VE CUDİ’NİN FESTİVALLERLE ANILMASI HEYECAN VERİCİ”

Röportaj sırasında Şırnak’ta son dönemde düzenlenen etkinliklere de değinilirken, Cudi Dağı’nda festival gerçekleştirildiği ve bölgede teknoloji etkinliklerinin düzenlendiği aktarıldı.

Bunun üzerine Kocatürk, “Gabar kelimesini, Cudi kelimesini festivallerle beraber aynı cümlede kullanıyor olmanız çok güzel, heyecan verici. İnşallah daha güzel şeyler olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Röportaj, karşılıklı teşekkür ve iyi dileklerin ardından sona erdi.

Muhabir: Herdem Enc