Şırnak genelinde etkili olan yoğun kar yağışı hayatı felç ederken, tatil kararının gecikmesi büyük bir mağduriyete yol açtı. Cizre’de yüzlerce öğrenci okul binalarında mahsur kalırken, veliler ve vatandaşlar yetkililerin "geç gelen" kararına tepki gösterdi.

Yolda Kalanlara Emniyetten Zırhlı Destek
Yolda Kalanlara Emniyetten Zırhlı Destek
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2025 12 29 At 12.57.04

Günlerdir yapılan "turuncu kodlu" meteorolojik uyarılara rağmen, Şırnak merkez, Cizre ve Silopi ilçelerinde okulların dün akşamdan tatil edilmemesi, bugün hem öğrencileri hem de velileri zor durumda bıraktı. Sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşım durma noktasına gelirken, özellikle Cizre’deki "Okullar Bölgesi"nde kriz yaşandı.

Whatsapp Image 2025 12 29 At 11.57.53 (1)

Cizre’nin Kuştepe mevkiinde bulunan okullar bölgesinde yüzlerce öğrenci, kar yağışının şiddetini artırması ve yolların kapanması nedeniyle saatlerce okullarından çıkamadı. Vatandaşlar, Kuştepe mevkiine belediye araçlarının çıkmadığını ve Karayolları ekiplerinin yolu açmakta geciktiğini iddia ediyor. Yaklaşık 3 saattir yolların kapalı olması nedeniyle evlerine gidemeyen öğrencilerin büyük bir kısmı Cizre Meslek Lisesi binasına sığındı. Öğrencilerin tahliyesi yerel imkanlarla ve güçlükle devam ederken, ailelerin endişeli bekleyişi sürüyor.

Whatsapp Image 2025 12 29 At 15.54.10 (1)

Sadece ilçelerde değil, Şırnak il merkezinde de durum farksız değil. Sabah saatlerinde hazırlıksız yakalanan sürücüler, kayganlaşan yollarda araçlarının kontrolünü kaybetti. Kent merkezinde birçok aracın kayarak maddi hasarlı kazalara karıştığı görüldü. Şırnak-Cizre ve Cizre-İdil karayollarında ulaşım aksarken, Şerafettin Elçi Havalimanı’ndaki uçak seferleri de iptal edildi.

Whatsapp Image 2025 12 29 At 15.54.10 (2)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün bölge için günler öncesinden yaptığı uyarılara dikkat çeken veliler, sosyal medya ve yerel platformlar üzerinden yetkililere seslendi: "Karın geleceği belliydi, neden dün akşamdan önlem alınmadı? Çocuklarımız saatlerdir buz gibi havada yollarda ve okullarda perişan oldu."

Ekran Görüntüsü 2025 12 29 155616Ekran Görüntüsü 2025 12 29 155714

Kaynak: Şırnak Ajans