Şırnak Valisi Birol Ekici, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda; bu mübarek gecenin affın, kardeşliğin ve manevi arınmanın simgesi olduğunu vurgulayarak tüm Şırnaklıların, milletimizin ve İslam âleminin Berat Kandili’ni tebrik etti.

Şırnak valisi Birol Ekici, birlik ve kardeşlik vurgulu berat kandili mesajında;

Berat Kandili, günahların affedildiği, duaların kabul gördüğü, gönüllerin arındığı ve Yüce Allah'ın sonsuz rahmetinin tecelli ettiği mübarek bir gecedir. Bu feyizli vakit, insanın kendi nefsiyle hesaplaşması, hatalarından tövbe etmesi ve yeni bir hayata yönelmesi için eşsiz bir fırsattır.

Bu müstesna gece, affetmenin, affedilmenin ve kucaklaşmanın simgesidir. Kalplerdeki kırgınlıkların yerini sevgiye, kin ve nefretin yerini hoşgörüye bıraktığı bu kutlu vakitte, insan olarak üzerimize düşen sorumluluğu bir kez daha hatırlıyoruz. Berat, bizi biz yapan değerleri yeniden keşfetme, kardeşlik hukukumuzu tazeleme ve millet olarak birlik içinde geleceğe yürüme azmidir.

Şırnak İl Emniyet Müdürü Sazak Gece Saatlerinde Sahadaydı
Şırnak İl Emniyet Müdürü Sazak Gece Saatlerinde Sahadaydı
İçeriği Görüntüle

Kandil geceleri, manevi iklimin en yoğun hissedildiği, duaların birlikte edildiği, toplumsal dayanışmanın pekiştiği müstesna zamanlardır. Bu gece vesilesiyle tüm hemşehrilerimi, aileleriyle birlikte bu bereketli vakti ihya etmeye, Yüce Allah'a niyazda bulunmaya ve şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle anmaya davet ediyorum. Berat'ın getirdiği huzur ve kardeşlik ruhu, tüm gönüllere yayılsın.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Şırnaklı hemşehrilerim olmak üzere aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Berat Kandili'ni tebrik ediyorum. Yüce Allah'tan, bu mübarek gecenin gönüllerimize ferahlık, hanelerimize bereket, ülkemize huzur getirmesini niyaz ediyorum.

Berat Gecemiz mübarek olsun.

Kaynak: Şırnak Valilik