ŞIRNAK AJANS- Teknik ekipler, tarım arazilerinde ürünlerin gelişim durumunu ve su stresine bağlı oluşan zararları yerinde inceleyerek kapsamlı tespit çalışmalarında bulundu.

Silopi’de etkili olan su eksikliği ve kuraklığın tarımsal üretim üzerindeki etkilerinin belirlenmesi amacıyla arazi kontrolleri gerçekleştiriliyor. Silopi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, üreticilerden gelen talepler doğrultusunda tarım arazilerinde saha çalışması başlattı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde görev yapan teknik personeller tarafından gerçekleştirilen kontrollerde, bitkilerin gelişim durumu detaylı şekilde incelendi. Ekipler, özellikle su eksikliğine bağlı olarak bitkilerde ortaya çıkabilecek stres belirtilerini ve ürünlerde meydana gelen zararları yerinde değerlendirdi.

Tarim Susuzluk (5)

Ürünler tek tek inceleniyor

Arazi çalışmalarında üretim alanları gezilerek bitkilerin mevcut durumu, gelişim seviyeleri ve su yetersizliğinin ürünler üzerindeki olası etkileri gözlemlendi. Yapılan incelemeler kapsamında, su eksikliğinden kaynaklandığı değerlendirilen zararların tespitine yönelik gerekli teknik değerlendirmeler gerçekleştirildi.

Üreticilerin talepleri doğrultusunda sürdürülen saha kontrolleriyle, tarımsal üretimde yaşanan sorunların yerinde belirlenmesi ve oluşan zararların kayıt altına alınması hedefleniyor.

Tarim Susuzluk (3)

Teknik ekipler sahada

3 engelli bireyin askerlik hayali gerçek oldu
3 engelli bireyin askerlik hayali gerçek oldu
İçeriği Görüntüle

Silopi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların, üreticilerin yaşadığı sorunların belirlenmesi açısından önem taşıdığı belirtilirken, teknik ekiplerin arazi kontrolleri sırasında gerekli inceleme ve değerlendirmeleri yaptığı bildirildi.

Özellikle su eksikliğinin tarımsal üretim üzerindeki etkisinin gözlemlendiği kontrollerde, ürünlerde meydana gelen zararların boyutu ve bitkilerin gelişim durumu saha verileri üzerinden değerlendiriliyor.

Tarim Susuzluk (2)

Silopi’de üreticilerin talepleri doğrultusunda gerçekleştirilen arazi çalışmalarının, bölgedeki tarımsal üretimin mevcut durumunun ortaya konulmasına ve yaşanan sorunların teknik açıdan değerlendirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Tarim Susuzluk (1)

Muhabir: Süleyman Zan