Şırnak’ın Silopi ilçesinde 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bugün düzenlenecek olan yürüyüş ve basın açıklaması öncesinde ilçe genelinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

silopi 1 eylül

1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamındaki etkinlikler çerçevesinde saat 16.00’da Silopi 1. Cadde üzerindeki Akbank önünde gerçekleştirilecek program öncesi sabah saatlerinde alan ve çevresinde hazırlıklar tamamlandı.

silopi 1 eylül

Program öncesinde güvenlik güçleri tarafından yürüyüş güzergahı ve ilçedeki stratejik noktalar bariyerlerle kapatıldı.

silopi 1 eylül

Silopi’deki 1, 2 ve 3. caddeler ile İpek Yolu’na açılan tüm caddeler güvenlik gerekçesiyle araç trafiğine tamamen kapatıldı. Ulaşımın aksamaması için İpek Yolu üzerindeki trafik akışı çift yönlü olarak sağlandı. Bölgede TOMA, çevik kuvvet ve jandarma ekipleri takviye tedbirlerle hazır bulunduruldu. Alana giriş yapmak isteyen vatandaşlar ise güvenlik noktalarında yapılan aramaların ardından etkinlik alanına alındı.

Cizre’de Kazada Yaralanan Polis Memuru Şehit Oldu
Cizre’de Kazada Yaralanan Polis Memuru Şehit Oldu
İçeriği Görüntüle

silopi 1 eylül-1

Etkinlik saatinin yaklaşmasıyla birlikte DEM Parti Şırnak Milletvekili Newroz Uysal ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri alandaki yerini almaya başladı. Öte yandan güvenlik tedbirlerini yerinde koordine etmek amacıyla Şırnak İl Emniyet Müdürü Volkan Sazak da sahada incelemelerini sürdürüyor.

Whatsapp Image 2026 09 01 At 15.35.26

Ekiplerin bölgedeki güvenlik tedbirleri ve bekleyişi devam ediyor.

Muhabir: Halil Azizoğlu