AŞAV Hakkari İl Başkanlığı tarafından Şemdinli’de düzenlenen Vefa ve Kardeşlik Dayanışma Programı, şehit aileleri, gaziler, güvenlik korucuları, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi. Programda birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları verildi.

Whatsapp Image 2026 10 02 At 14.48.27 (1)

Anadolu Şehit Aileleri, Gazileri ve Güvenlik Korucuları Vakfı (AŞAV) Hakkari İl Başkanlığı tarafından Şemdinli’de anlamlı bir Vefa ve Kardeşlik Dayanışma Programı düzenlendi. Şehit aileleri, gaziler ve güvenlik korucularının onuruna gerçekleştirilen programa yoğun katılım sağlandı.

Büyükelçi Anderson'a Nemrut Dağı'nda 34 yıllık görevlinin sürpriz hediyesi
Büyükelçi Anderson'a Nemrut Dağı'nda 34 yıllık görevlinin sürpriz hediyesi
İçeriği Görüntüle

aşav

Programa Milli Savunma Bakanı Müşaviri ve AŞAV Genel Başkanı Ziya Sözen, Şemdinli Kaymakamı Fatih Erdoğan, AŞAV Şırnak İl Başkanı Halil Mehmetoğlu, vakfın Van, Diyarbakır, Bingöl ve Siirt il başkanları, ilçe protokol üyeleri, gazi ve şehit aileleri, siyasi parti temsilcileri, kanaat önderleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

aşav

Şehit aileleri ve gaziler bir araya geldi

Programda şehitlerin emanetlerine sahip çıkılması, gazilerin fedakârlıklarının unutulmaması ve güvenlik korucularının bölgede yürüttüğü mücadelenin önemine dikkat çekildi.

Katılımcılar arasında gerçekleştirilen buluşmada birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duyguları ön plana çıkarken, şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenildi.

aşav

“Birliğimiz daim olsun”

AŞAV tarafından yapılan değerlendirmede, şehit aileleri, gaziler ve güvenlik korucularının her zaman baş tacı olduğu vurgulanarak, birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Program kapsamında yapılan açıklamada, “Bir şehidin emaneti, bir gazinin onuru, bir korucunun mücadelesi başımızın tacıdır. Birliğimiz daim olsun.” ifadelerine yer verildi.

Vefa ve Kardeşlik Dayanışma Programı, katılımcıların birlik ve beraberlik temennileriyle sona erdi.

Muhabir: Nurullah İbrahimoğlu