ŞIRNAK AJANS- Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış’ın dört yıllık görev süresi sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanan kararla Prof. Dr. İbrahim Baz, Şırnak Üniversitesi’nin yeni rektörü oldu. Alkış, görev süresinin ardından yayımladığı veda mesajında “Şiir gibi dört sene geçirdik” sözleriyle hemşehrilerine teşekkür etti.
Şırnak Üniversitesi’nde rektörlük görevinde değişiklik yaşandı. 7 Kasım 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Prof. Dr. İbrahim Baz, Şırnak Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan 2026/387 sayılı kararda, atamanın 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13’üncü maddesinin (a) fıkrası ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2, 3 ve 7’nci maddeleri gereğince gerçekleştirildiği belirtildi. Kararın 6 Kasım 2026 tarihinde alındığı bildirildi.
Prof. Dr. Abdurrahim Alkış’tan veda mesajı
Dört yıldır Şırnak Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürüten Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, yeni rektörün atanmasının ardından yaptığı açıklamayla görev süresinin sona erdiğini duyurdu.
Görev süresi boyunca Şırnak Üniversitesi ve Şırnak şehri için ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerini ifade eden Alkış, kendisine bu görevi tevdi eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Süreçte birlikte çalıştığı ekibini ve çalışma arkadaşlarını da unutmayan Alkış, yeni yönetime başarı dileklerini iletti.
“Şiir gibi dört sene geçirdik”
Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, veda açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“4 Yıllık Şırnak Üniversitesi Rektörlüğü vazifemiz sona erdi. Bana bu vazifeyi deruhte etme imkanı tanıyan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı arz ediyorum. Hayatımızda idarî tecrübe tecellîsine mazhar olmayı bize nasip eden Cenâb-ı Hakk'a sonsuz şükürler olsun.
Şırnak Üniversitesi ve Şırnak şehri için elimizden gelen tüm çabayı sarfettik. Bu süreçte benimle beraber bu işe omuz veren tüm ekibime ve çalışma arkadaşlarıma hayat boyu başarılar temenni ediyorum. Yeni yönetimin üniversitemiz ve şehrimiz için hayırlar getirmesini Cenâb-ı Hak'tan diliyorum.
Şiir gibi dört sene geçirdik. Destek sunan tüm hemşehrilerime teşekkürü bir borç bilirim.”
Şırnak Üniversitesi’nde yeni dönem başlıyor
Prof. Dr. İbrahim Baz’ın rektörlüğe atanmasıyla birlikte Şırnak Üniversitesi’nde yeni bir yönetim dönemi başlayacak. Üniversitenin akademik gelişimi, bilimsel çalışmaları, kurumsal kapasitesi ve şehirle bütünleşen projeleri açısından yeni dönemde atılacak adımlar yakından takip edilecek.
Dört yıllık görev süresini tamamlayan Prof. Dr. Abdurrahim Alkış’ın veda mesajı Şırnak kamuoyunda dikkat çekerken, yeni Rektör Prof. Dr. İbrahim Baz’ın üniversite ve şehir için yürüteceği çalışmalar merakla bekleniyor.
Next





