Şırnak Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, bahar mevsiminin gelişiyle birlikte Mijin İsale Hattı’nda kapsamlı bakım, onarım ve arıza giderme çalışması başlattı. Çalışmalar nedeniyle kent genelinde su kesintisi yaşanırken, su dağıtımının alternatif kaynaklardan dönüşümlü olarak sağlanacağı bildirildi.

Şırnak genelinde su altyapısını güçlendirmek ve kesintisiz hizmet sunmak amacıyla yürütülen faaliyetler kapsamında, kentin ana su hattı olan Mijin İsale Hattı bakıma alındı. Belediye ekiplerince sabah saatlerinde başlatılan onarım ve arıza giderme çalışmalarının gün boyu devam edeceği açıklandı.

Başkan Yarka’dan Silopi’de birlik ve koordinasyon vurgusu
Başkan Yarka’dan Silopi’de birlik ve koordinasyon vurgusu
İçeriği Görüntüle

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, ana hattaki çalışmalar süresince vatandaşların mağduriyet yaşamaması için diğer su kaynaklarının devreye alındığı belirtildi. Şehir merkezindeki mahallelere içme suyu dağıtımının, süreç tamamlanana kadar dönüşümlü olarak gerçekleştirileceği kaydedildi.

Belediye yetkilileri, su hizmetinin en kısa sürede yeniden sağlanması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü vurgularken, vatandaşların mevcut su stoklarını tasarruflu kullanmaları noktasında duyarlı olmaları istendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından suyun şebekeye yeniden verileceği öğrenildi.

Muhabir: Herdem Enç