MHP Grup Başdanışmanı, araştırmacı ve gazeteci-yazar Yaşar İçen, Yeni Birlik Gazetesi'nde yayımlanan köşe yazısında 2026 Hz. Nuh'u Anma Merasimi'ni değerlendirdi. İçen, "Terörsüz Türkiye, Hz. Nuh'un Gemisinin yeniden inşasıdır" ifadesini yineleyerek Cudi Dağı'ndaki organizasyonun birlik ve kardeşlik mesajı taşıdığını savundu.
MHP Grup Başdanışmanı, araştırmacı, siyaset bilimci ve gazeteci-yazar Yaşar İçen, Yeni Birlik Gazetesi'nde yayımlanan "Kardelenler Misali ve Terörsüz Türkiye; Nuh'un Gemisinin Yeniden İnşasıdır" başlıklı köşe yazısında, 2019 yılında kaleme aldığı Kardelenler Misali kitabından başlayarak "Terörsüz Türkiye" süreci ve Şırnak'ta düzenlenen Hz. Nuh'u Anma Merasimi üzerine değerlendirmelerde bulundu.
İçen, yazısında Kardelenler Misali adlı eserini gençlere umut, sevgi ve birlik mesajı vermek amacıyla kaleme aldığını belirtti. Kitabın temelinde yaklaşık 30 yıllık duygu birikimi ile 20 yıllık saha çalışmalarının bulunduğunu ifade eden İçen, geçmişte yaşanan acıların geride bırakılması, toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi ve ortak gelecek anlayışının inşa edilmesi gerektiğini savundu.
Kitabında sade bir dil kullanmayı tercih ettiğini dile getiren İçen, amacının edebi üsluptan çok samimiyet, anlaşılabilirlik ve sevgi dili oluşturmak olduğunu kaydetti.
"Terörsüz Türkiye" vurgusu
Yazısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 22 Ekim 2024 tarihinde yaptığı "Terörsüz Türkiye" çağrısına da değinen İçen, bu süreci "Hz. Nuh'un Gemisinin yeniden inşası" olarak tanımladığını belirtti. Bu ifadeyi zaman içerisinde sıkça kullandığını aktaran İçen, söz konusu yaklaşımın geniş kesimlerde karşılık bulduğunu ileri sürdü.
2025 ve 2026 Hz. Nuh'u Anma Merasimlerini değerlendirdi
İçen, 2025 yılında Şırnak'ta düzenlenen Hz. Nuh'u Anma Merasimi sonrasında kaleme aldığı yazısında da "Terörsüz Türkiye Nefesiyle Hz. Nuh'un Hayat Ateşi Yeniden Yakıldı" başlığını kullandığını hatırlatarak, o dönemde Cudi Dağı'nda gerçekleştirilen etkinliklerin kendisinde güçlü manevi izler bıraktığını ifade etti.
Bu yıl 4-5 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen 2026 Hz. Nuh'u Anma Merasimi'ne de katıldığını belirten İçen, organizasyonda "Terörsüz Türkiye, Hz. Nuh'un Gemisinin Yeniden İnşasıdır" temasının öne çıktığını söyledi.
Yazısında Şırnak Valisi Birol Ekici ile Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka'nın organizasyondaki ev sahipliğine teşekkür eden İçen, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünün güvenlik tedbirlerini başarılı şekilde yürüttüğünü ifade etti.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin organizasyona verdiği destekten de söz eden İçen, 4 Temmuz akşamı Şırnak Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen drone gösterisinin etkinliğin en dikkat çeken bölümlerinden biri olduğunu belirtti.
Millet Bahçesi'nde ailelerin ve çocukların yoğun katılım gösterdiğini aktaran İçen, etkinlikte oluşan huzur ortamının Kardelenler Misali kitabında dile getirdiği umut ve kardeşlik düşüncelerini yeniden hatırlattığını ifade etti.

Cudi Dağı'nda geniş katılım
İçen, 5 Temmuz'da Cudi Dağı Sefine Bölgesi'nde düzenlenen programa TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, bakan yardımcıları, milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaşın katıldığını kaydetti.
Program kapsamında yapılan konuşmalarda "Terörsüz Türkiye" temasının öne çıktığını belirten İçen, etkinlik sonunda güvercin uçurulduğunu ve zeytin fidanları dikildiğini ifade etti.

"Olmaz denilenler gerçekleşiyor"
Yazısının sonunda geçmişte hem Kardelenler Misali kitabına hem de "Terörsüz Türkiye" söylemine yönelik eleştiriler yapıldığını hatırlatan İçen, aradan geçen süreçte yaşanan gelişmelerin umut ve kararlılıkla hareket edildiğinde önemli sonuçlar alınabileceğini gösterdiğini savundu.
İçen, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini güçlendirecek çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini belirterek yazısını "O halde devam..." sözleriyle tamamladı.




