Resmi Gazete'de yayımlandı Belediyelerde yeni dönem
Resmi Gazete'de yayımlandı Belediyelerde yeni dönem
İçeriği Görüntüle

Elektrik Bakanlığı, arızanın nedenini belirlemek için acil soruşturma başlattı. Bakanlık sözcüsü Ahmed Musa, “Ana neden henüz bilinmiyor. Sistemin yeniden çalışması için santraller devreye alınıyor” dedi.

Sistemin yeniden ayağa kaldırılması için düğmeye basıldığını kaydeden Musa, "Ayrılan hatların ve santrallerin yeniden çalıştırılması için işlemlere başlandı" bilgisini paylaştı.

Irak’ta elektrik üretimi yaklaşık 17 bin megavat seviyesinde bulunuyor; ihtiyaç özellikle sıcak dönemlerde 30 bin megavata ulaşıyor. Altyapı yetersizliği ve teknik sorunlar nedeniyle sık sık kesintiler yaşanıyor.

Ülkede ulusal elektrik sisteminde son büyük çöküş, 11 Ağustos 2025 tarihinde meydana gelmişti. Bugün yaşanan olay, son bir yıl içindeki en büyük ikinci sistem çöküşü olarak kayıtlara geçti.