2022 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan ve öğrencilik yıllarında meme kanseri üzerine yaptığı çalışmayla Harvard Üniversitesi’nde sunum yapan Dr. Seher Sena Elagöz, akademik kariyerini Amerika’da sürdürme kararı almıştı. ABD tıp denklik sınavlarını başarıyla tamamlayan ve Chicago’da asistanlık teklifi alan Elagöz, vize problemleri nedeniyle rotasını Şırnak’a çevirdi.

Uludere Doktor

"Chicago'da Ev Bakarken Kendimi Uludere’de Buldum"

Atama sonucunda Şırnak’a geliş sürecini içtenlikle anlatan Dr. Elagöz, şu ifadeleri kullandı: "Aslında Chicago’da asistanlık yapacaktım ama vize problemi yaşayınca tekrar atamaya girdim. Genel kurada Şırnak çıktı. Chicago’da ev bakarken bir baktım ki kendimi Şırnak’ta buldum. İlk başta gidemediğim için üzülmüştüm ama buraya geldikten sonra her şey değişti. Buradaki insanların sıcaklığı, duaları ve gözlerindeki o karşılık benim için paha biçilemez."

Uludere Doktr

"Chicago Yalnız Bir Şehir, Burası ise Derin Bir Bağ"

Şırnak’ta Dünya Sigarayı Bırakma Günü Etkinliği
Şırnak’ta Dünya Sigarayı Bırakma Günü Etkinliği
İçeriği Görüntüle

Dr. Elagöz, sağlık hizmeti açısından iki farklı dünyayı kıyaslarken şaşırtıcı noktalara değindi: "Amerika’da uzmana ulaşmak çok zor, Türkiye’de ise bu çok daha kolay. Chicago büyük ve yalnız hissettiren bir şehir. Ortabağ’da ise yolda yürürken selam vermeden geçtiğim kimse olmuyor. Kurduğumuz bağların derinliği bambaşka bir seviyede. Babama, ‘Eski Ramazanları arıyorsan seni Uludere’ye bekliyorum’ dedim. Çünkü burada birbirimizden başka kimse yok ve o samimiyeti iliklerinize kadar hissediyorsunuz."

Uludere-4

Köylülerin Yeni Gözdesi

Sağlık ocağında doktor ve hemşire eksikliği nedeniyle uzun süredir sıkıntı yaşayan Ortabağ köyü sakinleri, Dr. Elagöz’ün gelişinden oldukça memnun. Köy sakinlerinden 74 yaşındaki Sıddık Uslu, "Hocamız başımızın tacıdır. Benim 4 kızım vardı, o artık beşinci kızım oldu" diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Kaynak: İHA