Cizre İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere Psikolog ve Yazar Semra Aydın konuşmacı olarak katıldı. Programa İlçe Millî Eğitim Müdürü Şahan İke ile Şube Müdürü Ahmet Gümüş de katıldı.

dijital seminer-1

Dijital farkındalık çalışmaları kapsamında düzenlenen seminerde, teknolojinin çocuklar ve aileler üzerindeki etkileri ele alındı. Açılış konuşmasını yapan İlçe Millî Eğitim Müdürü Şahan İke, teknolojinin bir araç olarak kalması gerektiğini belirterek aile bağlarının korunmasının eğitimdeki en önemli önceliklerden biri olduğunu vurguladı.

Şırnak’ta 132 Öğretmen ve 12 Akademisyen Bir Araya Geldi
Şırnak’ta 132 Öğretmen ve 12 Akademisyen Bir Araya Geldi
İçeriği Görüntüle

dijital seminer-2

“Dijital Çocukları Anlama Rehberi” kitabının yazarı Semra Aydın ise konuşmasında, eğitimci Marc Prensky’nin literatüre kazandırdığı “Dijital Yerliler ve Dijital Göçmenler” kavramlarına dikkat çekti. Çocukların dijital dünyanın yerli kullanıcıları olduğunu ifade eden Aydın, ebeveynlerin ise bu dünyaya sonradan dahil olan bireyler olarak dijital kültürü öğrenmeleri gerektiğini söyledi.

Velilerin yoğun ilgi gösterdiği seminer, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Muhabir: Ömer Ayda