Cizre Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gelen bir ihbar üzerine ilçede kaçak olarak getirildiği belirlenen et ürünlerine yönelik denetim gerçekleştirdi.

Şırnak’ta Sigaraya Karşı Farkındalık Yürüyüşü
Şırnak’ta Sigaraya Karşı Farkındalık Yürüyüşü
İçeriği Görüntüle

cizre et-1

Yapılan kontroller neticesinde şüpheli et ürünlerine el konulurken, söz konusu iş yeri hakkında yasal işlem başlatıldığı bildirildi. Belediye yetkilileri, halk sağlığının korunması amacıyla gıda üretimi ve satışı yapan işletmelere yönelik denetimlerin titizlikle ve aralıksız sürdürüldüğünü vurguladı.

cizre et-2

Zabıta yetkilileri, özellikle artan et fiyatlarının gerekçe gösterilerek piyasa değerinin çok altında satışa sunulan, rengi ve kokusu şüpheli et ürünlerine vatandaşların itibar etmemesi gerektiğini belirtti. Açıklamada, “Kaynağı belli olmayan et ürünleri ciddi gıda zehirlenmelerine ve kalıcı sağlık sorunlarına yol açabilmektedir” uyarısına yer verildi.

cizre et-3

Belediye yetkilileri, “Halkımızın sofrasına giren her lokmanın güvenilirliği bizim sorumluluğumuzdadır. Kimsenin ekonomik kaygıları fırsata çevirerek vatandaşlarımızın sağlığıyla oynamasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Muhabir: Ömer Ayda