Cizre Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Dicle Anadolu Lisesi bitişiğinde bulunan 1582. Sokak’ta, imar planında yol ve park alanı olarak ayrılan bölgenin mevzuata aykırı şekilde telle çevrildiğinin belirlendiği bildirildi.
Tespitin ardından İmar, Fen İşleri ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerince bölgede inceleme yapıldı. Yapılan çalışmalar sonucu işgal altında bulunan alanın çevresindeki tel kaldırılarak yıkım işlemi gerçekleştirildi.
Belediye yetkilileri, kamuya ait alanların korunması ve kent düzeninin sağlanması amacıyla bu tür işgallere karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Öte yandan vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına arsa ve taşınmaz alımlarında belediyenin İmar Müdürlüğü’nden bilgi ve teyit almalarının önemine dikkat çekildi.





