Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını temsil eden sendikanın Şırnak Şube Başkanı Sabğatullah Anmal ve beraberindeki heyet, Oda Başkanı Halil Geleri ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda kamu çalışanları ile yerel esnafın beklentileri, ilçedeki ekonomik ve sosyal gelişim başlıkları ele alındı.

sağlıksen heyeti-1

Ziyarette, ilçede görev yapan kamu personeline yönelik cazip kampanyalar hazırlanması, barınma imkanlarının iyileştirilmesi ve Cizre’nin tarihi misyonuna uygun misafirperverlik anlayışının güçlendirilmesi konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Taraflar, kamu görevlileri ile esnaf arasında kurulacak güçlü bağın hem yerel ekonomiye hem de ilçenin gelişimine önemli katkılar sağlayacağına dikkat çekti.

Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Sabğatullah Anmal, kamu görevlilerinin ilçenin ekonomik olarak güçlenmesinde önemli bir topluluk olduğunu belirterek, “Kamu çalışanlarının harcamalarını yerel esnafta yapması, ekonomik canlılığı artıracaktır. Kira ve barınma imkanlarının cazip hale gelmesi, ilçenin tercih edilmesini sağlar. Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın rehberlik edeceği projelerle bu sürecin daha da güçleneceğine inanıyoruz” dedi. Anmal, yeni yönetime başarı dileklerini iletti.

sağlıksen heyeti-2

Krizlerde Türkiye’nin enerji sigortası Habur olabilir
Krizlerde Türkiye’nin enerji sigortası Habur olabilir
İçeriği Görüntüle

Cizre Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Geleri ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yeni dönemde esnafın beklenti ve önerileri doğrultusunda projeler geliştireceklerini söyledi. Geleri, “Yerel esnafa destek için yetkili mercilerle yakın diyalog içinde olacağız. İlçemizde görev yapan kamu personeline ekonomik ve sosyal anlamda katkı sağlayacak çalışmalar için iş birliği yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Toplantıya Oda yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Sağlık-Sen denetleme kurulu ve işyeri temsilcileri de katıldı. Ziyaret sonunda Sağlık-Sen heyeti tarafından Başkan Halil Geleri’ye plaket takdim edildi ve hatıra fotoğrafı çekildi. Karşılıklı iyi dileklerin ardından toplantı sona erdi.

Muhabir: Sedat Sevim