Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, ilçenin çehresini değiştirecek olan Cizre Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) şantiyesini ziyaret etti. İlçe protokolüyle birlikte gerçekleştirilen saha gezisinde, projenin mevcut durumu ve ilerleyişi hakkında teknik heyetten detaylı bilgi alındı.

Ziyarette Kaymakam Baycar’a, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Uysal ve İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Öncel eşlik etti. İnşaat sahasındaki çalışmaları yerinde inceleyen heyet, zorlu saha koşullarında görev yapan personelle bir araya gelerek kolaylıklar diledi.

Kaymakam Baycar, barajın tamamlanmasıyla bölgenin büyük bir dönüşüm yaşayacağını belirtti.

Cizre Barajı, sadece enerji üretimi değil, aynı zamanda Cizre'ye tarımsal geleceği için de hayati bir önemde taşıdığını ifade eden yetkililer . Projenin hayata geçmesiyle sulama kapasitesi rekor düzeyde artacak, bu da doğrudan bölge ekonomisine ve istihdama büyük katkı sağlayacağı vurgulandı.




