Şırnak'ta Kilo Kilo Altın ve Milyonluk Kaçak Operasyonu!
Şırnak'ta Kilo Kilo Altın ve Milyonluk Kaçak Operasyonu!
İçeriği Görüntüle

Ortadoğu’da tırmanan çatışmaların ardından Irak’tan hava sahasıyla ilgili yeni bir karar geldi. Irak Sivil Havacılık Kurumu tarafından yapılan yazılı açıklamada, güvenlik gerekçesiyle hava sahasının 48 saat daha kapalı tutulacağı ve uçuş yasağının çarşamba günü saat 12.00’ye kadar uzatıldığı bildirildi.

Irak yönetimi, 28 Şubat’ta ABD ve İsrail’in İran’a yönelik başlattığı askeri operasyonların ardından hava sahasını ilk etapta 24 saat süreyle kapatma kararı almış, daha sonra bu süreyi bir 24 saat daha uzatmıştı. Son kararla birlikte yasak süresi yeniden uzatılmış oldu.

Bölgede gerilim, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarıyla tırmanmıştı. İran ise İsrail’in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn’deki bazı hedeflere saldırılar düzenleyerek karşılık vermişti.

Saldırılarda İran lideri Ali Hamaney ile çok sayıda üst düzey yetkilinin hayatını kaybettiği açıklanırken, İran Kızılayı bombardımanlarda 555 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Bölgedeki güvenlik riskleri nedeniyle hava trafiğine ilişkin kısıtlamaların bir süre daha devam edebileceği değerlendiriliyor.