ŞIRNAK AJANS- Şırnak’ta uluslararası taşımacılık sektöründe yaşanan gümrük kaynaklı sorunlar, şoför ve tüccarların tepkisine neden oluyor. Özellikle Avrupa ülkelerinden satın alınan ve Türkiye üzerinden transit geçiş yaparak Irak, Suriye gibi ülkelere ulaştırılan araçların beyanname ve evrak işlemlerinde yaşanan gecikmeler, nakliye sektöründe ciddi mağduriyetlere yol açıyor.

Gümrük kapılarında ve transit güzergâhlarda günlerce beklemek zorunda kalan şoförler ve ticaretle uğraşan şirketler, yaşadıkları sorunlara çözüm bulunması amacıyla harekete geçti. Yaklaşık 40 kişilik mağdur şoför grubu, sorunlarını ilgili makamlara iletmek ve çözüm aramak üzere Ankara’ya gitti.

Ökten Tüccarlara Destek (2)

Nizar Ökten de şoförlerle birlikte Ankara’da

YENİ Parti Şırnak İl Başkanı Nizar Ökten de mağdur şoför grubuyla birlikte Ankara’da bakanlıklar nezdinde görüşmeler başlattı. Şoför ve tüccarların yaşadığı sorunların çözümü için ilgili kurumlarla temaslarda bulunan Ökten, mağduriyetler giderilinceye kadar konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Ökten, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Şoför ve tüccarlarımızın yanındayız. Yurt dışından, özellikle Avrupa’dan alınan ve ülkemizi transit olarak kullanıp yine yurt dışına, Irak ve Suriye gibi ülkelere çıkarılan araçların beyanname ve evrak işlemleri geciktirilerek gümrük kapılarında ve güzergâhlarda bekletilmektedir. Bu durum tüccarlarımızı ve şoförlerimizi günlerce mağdur etmektedir.

Tarafımıza ulaşan bilgiler ve konuya ilişkin yaptığımız görüşmeler doğrultusunda, sorunların çözümü için YENİ Parti olarak ilgili bakanlıklar nezdinde girişimlerimizi başlattık. Ticaret yapan şirketlerimizin ve şoförlerimizin mağduriyetleri çözülene kadar bu sorunların takipçisi olacağız.”

Ökten Tüccarlara Destek (1)

Sektör kalıcı çözüm bekliyor

Şırnak'ın uluslararası taşımacılık ve transit ticaret açısından önemli bir konumda bulunduğuna dikkat çekilirken, gümrük işlemlerinde yaşanan gecikmelerin bölge ekonomisini de olumsuz etkilediği ifade ediliyor.

Ökten Tüccarlara Destek (3)

Silopi’de KÖYDES kapsamında kanalizasyon onarımları tamamlanıyor
Silopi’de KÖYDES kapsamında kanalizasyon onarımları tamamlanıyor
İçeriği Görüntüle

Yaklaşık 40 şoförün Ankara'daki girişimleri ve Nizar Ökten'in bakanlıklar nezdinde yürüttüğü görüşmelerin ardından nasıl bir sonuç alınacağı merakla bekleniyor. Şoför ve tüccarlar, gümrük işlemlerinin hızlandırılmasını, bürokratik engellerin giderilmesini ve benzer mağduriyetlerin tekrar yaşanmaması için kalıcı düzenlemeler yapılmasını istiyor.

Muhabir: Herdem ENÇ