Diyarbakır’da 10 yıl önce Sur ilçesindeki 4 Ayaklı Minare önünde katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi için anma töreni düzenlendi. Törene Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Diyarbakır Baro Başkanı Abdulkadir Güleç, CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Elçi’nin eşi Türkan Elçi’nin yanı sıra çok sayıda meslektaşı katıldı. Avukatlar, cübbeleriyle sessiz bir yürüyüşle Elçi’nin hayatını kaybettiği sokağa kadar yürüdü.

BDDK’dan kredi borcu olanlara son fırsat
BDDK’dan kredi borcu olanlara son fırsat
İçeriği Görüntüle

Tören sırasında konuşan Erinç Sağkan, Elçi’nin hayatını cezasızlıkla mücadeleye adadığını hatırlatarak, “Ne zaman ki tüm Türkiye, Tahir Elçi cinayetinin gerçek sorumlularını öğrenir ve hesap sorarsa, işte o zaman burada tam anlamıyla bir anma etkinliği gerçekleştireceğiz” dedi.

Diyarbakır Baro Başkanı Abdulkadir Güleç de cinayetin faillerinin etkili bir soruşturmayla ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı. Güleç, Elçi’nin insan hakları mücadelesinin ve barış ısrarının meslektaşları, öğrencileri ve arkadaşları tarafından sürdürülmeye devam ettiğini belirterek, “Hukukun üstün olduğu, yargının bağımsız ve tarafsız olduğu, hiç kimsenin dili, kimliği veya kültürü nedeniyle ayrımcılığa uğramadığı, herkesin eşit yurttaşlık hakkıyla özgür bir yaşam sürebildiği bir ülke için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu topraklarda adaleti ve barışı yeniden inşa edeceğiz” dedi.

Amida Haber