Şırnak Üniversitesi Sosyoloji Kulübü, doğa, kültür ve tarih temalı gezi etkinliğiyle öğrencilerini hem bölge tarihine hem de yöre halkının yaşam kültürüne yakınlaştırdı. 70 öğrencinin katıldığı gezide Kasrik Boğazı’ndan Akdizgin Köyü’ne uzanan dolu dolu bir rota izlendi.

Şırnak Üniversitesi Sosyoloji Kulübü tarafından düzenlenen “Doğa, Kültür ve Tarih Gezisi” kapsamında öğrenciler, kentin tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde görme fırsatı buldu. Kulüp danışmanı Doç. Dr. İrfan Yıldırım başkanlığında gerçekleşen geziye toplam 70 öğrenci katıldı.

Gezinin ilk durağı, Kasrik Boğazı’nda yer alan tarihi “Atlı Asker” rölyef kabartması oldu. Burada öğrenciler, bölgenin antik dönemden günümüze taşıdığı izleri yakından inceleme imkânı buldu. Ardından kafile, bölgenin önemli âlimlerinden Feqîyê Teyran’ın 13 yıl boyunca ders verdiği Fınık Köyü Medresesi kalıntılarını ziyaret etti.

Gezi kapsamında bir sonraki durak, Akdizgin Köyü’ndeki Apartman Mağaraları oldu. Burada düzenlenen doğa yürüyüşü (trekking) sırasında öğrenciler, bölgenin jeolojik ve arkeolojik yapısı hakkında bilgi edindi. Doç. Dr. Yıldırım, gezi süresince öğrencilerine hem tarihî hem de sosyolojik bağlamda bilgilendirmelerde bulundu.

Etkinliğin ilerleyen saatlerinde kafile, saat 10.30’da Akdizgin Köyü’nde düzenlenen bir köy düğününe katıldı. Öğrenciler, yöre halkıyla birlikte halay çekerek unutulmaz anlar yaşadı. Üniversite öğrencilerinin halkla bir araya geldiği bu buluşma, üniversite–halk kaynaşmasının güzel bir örneği olarak değerlendirildi.

Şiddetli Yağış Cizre’de Taşkına Yol Açtı
Şiddetli Yağış Cizre’de Taşkına Yol Açtı
İçeriği Görüntüle

Şırnak Üniversitesi Sosyoloji Kulübü tarafından düzenlenen bu anlamlı etkinlik, öğrencilerin hem bölge kültürünü yerinde tanımalarına hem de doğa ile iç içe keyifli bir gün geçirmelerine vesile oldu. Kulüp üyeleri, gezinin hem eğitimsel hem de sosyal açıdan büyük bir kazanım sağladığını belirtti.