Şırnak’ta 1 Temmuz 2026 itibarıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen B-REÇETE sistemi kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

e recete

Toplantıya Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Yunus Bayram, Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Sezgin, şube ve ilçe müdürleri, ziraat odası başkanları, sektör temsilcileri, bitki koruma ürünleri (BKÜ) bayileri ve reçete yazmaya yetkili teknik personeller katıldı.

Toplantıda B-REÇETE sisteminin sahadaki işleyişi, mevcut uygulama durumu ve sistemin kullanımına ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Katılımcıların uygulama sürecine yönelik görüş ve önerileri de ele alındı.

e reçete-1

Bitki koruma ürünlerinde kontrollü kullanım hedefleniyor

B-REÇETE sistemiyle bitki koruma ürünlerinin doğru zamanda, doğru dozda ve ihtiyaç kadar kullanılması hedefleniyor.

Sistem sayesinde pestisit kalıntılarının azaltılması, üretimden hasada kadar süreçte tam izlenebilirliğin sağlanması, güvenilir gıda üretiminin desteklenmesi ve sürdürülebilir tarımsal üretime katkı sunulması amaçlanıyor.

Şırnak  köy yollarında asfalt mesaisi
Şırnak köy yollarında asfalt mesaisi
İçeriği Görüntüle

Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen toplantının, B-REÇETE sisteminin sahada etkin ve doğru şekilde uygulanmasına yönelik bilgilendirme ve koordinasyon açısından önem taşıdığı belirtildi.

Muhabir: Herdem Enç