Şırnak’ta uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar aralıksız devam ediyor. Şırnak İl Emniyet Müdürü Volkan Sazak, kentte huzur ve güven ortamının korunması amacıyla narkotik ekiplerinin yoğun çalışmalar yürüttüğünü belirterek son günlerde gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin önemli bilgiler paylaştı.
Emniyet birimleri tarafından dün gece gerçekleştirilen narkotik operasyonlarında “torbacı” olarak tabir edilen 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonlarda yapılan aramalarda 40,86 gram eroin, 2,98 gram skunk ve 2,4 gram metamfetamin ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler işlemlerinin ardından adli makamlara teslim edildi.

Öte yandan son dört gün içerisinde kent genelinde düzenlenen narkotik operasyonlarında ise uyuşturucu madde satıcılığı yaptığı belirlenen 5 kişi daha yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Şırnak İl Emniyet Müdürü Volkan Sazak yaptığı açıklamada, uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü vurgulayarak, “Hedefimiz net: Huzurun ve güvenin şehri Şırnak. Gençlerimizi zehirlemeye çalışan uyuşturucu satıcılarına asla fırsat vermeyeceğiz. Uyuşturucu ile mücadelemiz kesintisiz şekilde devam edecektir” ifadelerini kullandı.
Emniyet yetkilileri, toplumun huzur ve güvenliğini tehdit eden uyuşturucu suçlarına karşı vatandaşların da duyarlı olması gerektiğini belirterek şüpheli durumların güvenlik birimlerine bildirilmesinin önemine dikkat çekti.




