Şırnak Belediyesi, Ramazan ayının manevi ruhunu ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla gerçekleştirdiği etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. Belediye tarafından organize edilen ve vatandaşların yoğun ilgi göstermesi beklenen kültürel etkinlik, bu hafta Şırnak Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek.
12 Mart 2026 Perşembe günü saat 20:30’da başlayacak olan program, Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Ramazan akşamlarını daha anlamlı kılmak ve vatandaşlara sosyal bir alan sunmak amacıyla hazırlanan programa tüm halk davet edildi..
Gecenin program akışında, Şırnak’ın yerel akademik ve kültürel değerleri ön planda olacak. Şırnak Üniversitesi Dini Musiki Topluluğu’nun seslendireceği ilahiler ve Semazen Topluluğu’nun gerçekleştireceği sema gösterisi izleyicilere huzur dolu anlar yaşatacak. Programın konuk sanatçıları olarak ise sevilen isimler Mustafa Sevim ve Hasan Bayar, en güzel eserleriyle Şırnaklılarla buluşacak.
Şırnak Belediyesi’nden yapılan açıklamada, etkinliğin ücretsiz olduğu vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: "Ramazan ayının huzurunu ve coşkusunu hep birlikte paylaşmak istiyoruz. 12 Mart akşamı gerçekleştireceğimiz bu özel programa tüm halkımız davetlidir."
Şehirdeki sosyal etkileşimi artırmayı hedefleyen bu anlamlı buluşma, iftar sonrası tüm Şırnaklıları bir araya getirecek.





