Silopi’de 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında düzenlenen anma programı, kortej yürüyüşü ve fotoğraf sergisiyle gerçekleştirildi. Programa ilçe protokolü ve yurdun dört bir yanında olduğu gibi çok sayıda vatandaş katıldı.
Silopi’de 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen anma programı, geniş katılımla gerçekleştirildi.
Programa Silopi Kaymakamı Çağlar Partal, 172. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Kaya, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Görkem Subaşı, AK Parti Silopi İlçe Başkanı Av. Rana Tellioğlu, Başverimli Belediye Başkanı Medeni Tatar, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinlikler kapsamında düzenlenen kortej yürüyüşünde birlik ve beraberlik mesajları verildi.
Yürüyüşün ardından açılan 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi ziyaret edilerek, hain darbe girişimi gecesinde milletin gösterdiği direniş ve yazdığı destan bir kez daha hatırlandı.
Silopi Kaymakamı Çağlar Partal da yaptığı kısa değerlendirmede, 15 Temmuz’un milletin iradesine sahip çıktığı tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirterek, “Aziz milletimiz o gece demokrasiye ve bağımsızlığına sahip çıkarak tüm dünyaya örnek bir duruş sergilemiştir. Bu ruhu yaşatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
AK Parti Silopi İlçe Başkanı Av. Rana Tellioğlu, program kapsamında yaptığı değerlendirmede, 15 Temmuz’un milletin iradesine sahip çıktığı tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, “O karanlık gecede yazılan destanı unutmuyor, unutturmuyoruz” ifadelerini kullandı.
Başverimli Belediye Başkanı Medeni Tatar da yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’un milletin vatanına, bayrağına ve milli iradeye sahip çıktığı destansı bir direnişin adı olduğunu belirtti.
Tatar, “Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Zaferin adı Türkiye, gücün adı millettir” dedi.
Program, şehitler için yapılan dualar ve anma etkinlikleriyle sona erdi.



