Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, son günlerde yazılı, görsel ve dijital medya platformlarında üniversite yönetimine yönelik ortaya atılan iddialara ilişkin yazılı bir basın açıklaması yayımladı. Alkış, yapılan yayınların kasıtlı bir "algı operasyonu" olduğunu belirterek, iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu vurguladı.

Cizre’de Nüfus Hizmeti Vatandaşın Ayağına Gidiyor!
Cizre’de Nüfus Hizmeti Vatandaşın Ayağına Gidiyor!
İçeriği Görüntüle

"Sosyal Medyada Herhangi Bir Paylaşımda Bulunmadım"

Sosyal medya hesapları üzerinden kendisine ait olduğu öne sürülerek servis edilen paylaşımların ve açıklamaların sahte olduğunu belirten Rektör Alkış, "Söz konusu metin ve görseller tarafımdan hazırlanmadığı gibi, hiçbir platformda tarafımca paylaşılmamıştır. Kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan bu algı operasyonunu esefle karşılıyor, tüm iddiaları kesin bir dille reddediyorum" ifadelerini kullandı.

Haberlerde yer alan "akraba kayırmacılığı" ve "usulsüz atama" iddialarının hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığını ifade eden Alkış, adı geçen personellerden Gülizar Artuç’un, kendisinin rektörlük görevine başlamasından çok daha önce üniversitede göreve başladığını açıkladı.

Diğer isimlerle ilgili yürütülen tüm görevlendirme ve atama süreçlerinin de yürürlükteki mevzuat hükümleri çerçevesinde, ilgili kurumların onayı ve yasal prosedürler doğrultusunda gerçekleştirildiğini belirten Alkış, mevzuata aykırı herhangi bir atamanın söz konusu dahi olamayacağının altını çizdi.

"YÖK Daha Önce İnceledi ve Asılsız Olduğunu Ortaya Çıkardı"

Şırnak Üniversitesi bünyesindeki tüm akademik ve idari işlemlerin denetime açık ve şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü kaydeden Rektör Alkış, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) başta olmak üzere ilgili kurumlar tarafından daha önce de benzer içerikli asılsız iddiaların incelendiğini ve bu iddiaların gerçeği yansıtmadığının resmi olarak ortaya çıkarıldığını hatırlattı.

Üniversitenin kurumsal itibarını ve kişilik haklarını hedef alan asılsız paylaşımlara karşı hukuki mücadelenin başlatıldığını belirten Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Kamuoyunu yanıltmaya yönelik, kişilik haklarımı ve Şırnak Üniversitesi'nin kurumsal itibarını hedef alan bu tür gerçek dışı haber ve paylaşımları yapanlar hakkında gerekli hukuki süreçler başlatılmış olup, bundan sonra da yasal süreçler kararlılıkla takip edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Muhabir: Herdem Enç