PKK'nın silah bırakma ve kendisini feshetme süreci kapsamında, örgütün Irak'ın kuzeyindeki önemli kamplarından birini boşalttığı iddia edildi.

Kardeşler arasındaki kavga ölümle sonuçlandı
Kardeşler arasındaki kavga ölümle sonuçlandı
İçeriği Görüntüle

Nefes’te yer alan habere göre, Türkiye sınırına yakın bulunan Gara Dağı'ndaki Siyani Kampı ile Bahar Tepe bölgesinin boşaltıldığı iddia edildi. Kampın, örgütün çeşitli faaliyetleri için kullanıldığı öne sürülürken, söz konusu iddialara ilişkin PKK’den herhangi bir açıklama yapmadı.

yer alan bilgilere göre, PKK mensuplarının geri dönüşünü de kapsayan çerçeve yasanın temmuz ayı içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulması beklenirken, örgütün Türkiye sınırına yakın Gara Dağı'ndaki Siyani Kampı ile Bahar Tepe bölgesindeki alanları tahliye ettiği öne sürüldü.

Haberlere göre, söz konusu gelişme güvenlik kaynaklarınca da doğrulandı. Kaynaklar, Gara Dağı içerisinde yer alan ve yeraltına inşa edilen, birbirine bağlı tünellerden oluşan Siyani Kampı'nın boşaltıldığını aktardı.

Güvenlik kaynaklarının paylaştığı bilgilere göre, geçmişte kampta örgütün Apollo Akademiler Komutanlığı ile ideolojik eğitimlerin verildiği Ali Çiçek Akademisi faaliyet gösteriyordu. Ayrıca kamp içerisinde misafirhane, dört ayrı dikimhane, satın alma birimi ve iki hapishanenin bulunduğu belirtildi.

Konuya ilişkin resmi makamlardan süreçle ilgili yeni bir açıklama yapılması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi