PKK tarafından yapılan açıklamada, İmralı’da Abdullah Öcalan ile PKK yöneticilerinin görüştüğü öne sürülen ve Öcalan’a atfedilen bazı görüşme notlarının “düzmece” olduğu savunuldu. Açıklamada, söz konusu içeriklere itibar edilmemesi çağrısında bulunuldu.

“Hareket Yönetimi” adına yapılan açıklamada, İmralı’da çeşitli tarihlerde yapıldığı iddia edilen görüşmelere ilişkin bazı yazıların dijital medya üzerinden yayımlandığı belirtildi. Açıklamada, bu metinlerde çok sayıda yalan ve düzmece ifadenin bulunduğu ileri sürülerek, içeriklerin bilinçli ve amaçlı şekilde hazırlandığı iddia edildi.

YENİ Parti’de kurultay süreci başlıyor, takvim açıklandı
YENİ Parti’de kurultay süreci başlıyor, takvim açıklandı
İçeriği Görüntüle

Söz konusu notların 10 Ağustos’ta Meclis’ten geçen yasanın ardından dijital medyada yayımlanmasının “dikkat çekici” ve “manidar” olduğu belirtilen açıklamada, bunun Barış ve Demokratik Toplum Süreci’ni bozmaya yönelik planlı bir provokasyon olduğu öne sürüldü.

Açıklamada, İmralı’da Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelerin DEM Parti heyeti tarafından kamuoyuna aktarıldığı hatırlatılarak, heyet tarafından paylaşılmayan ve teyit edilmeyen bilgi ve değerlendirmelere inanılmaması gerektiği ifade edildi.

PKK açıklamasında ayrıca, kamuoyunun Öcalan ve örgütle ilgili gelişmeleri “Hareket Yönetimi”nin açıklamalarından takip etmesi gerektiği belirtilerek, dijital medyada yayılan ve “düzmece görüşme notları” olarak nitelendirilen içeriklerin Öcalan ve örgüte karşıt güçler tarafından hazırlandığı iddia edildi.

Açıklamada, “Hareketimiz tarafından ifade edilmeyen ve açıklaması yapılmayan her bilgiye kuşkulu yaklaşılmalıdır” denildi.

Kaynak: Haber Merkezi