ŞIRNAK AJANS-Şırnak Ajans’ın görüştüğü yetkililerden edinilen kesin bilgilere göre, İdil Belediye Başkanı Türkan Kayır ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Şimşek yarın AK Parti’ye katılacak. Kayır ve Şimşek’in rozetlerinin Ankara’da düzenlenecek törende Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takılması bekleniyor.

İdil Belediyesi AK Parti’ye geçiyor
Şırnak’ın İdil ilçesinde uzun süredir siyasi kulislerde konuşulan gelişme yarın resmiyet kazanıyor. Şırnak Ajans’ın görüştüğü yetkililer, İdil Belediye Başkanı Türkan Kayır ile Belediye Başkan Vekili Ekrem Şimşek’in yarın AK Parti’ye katılacağını kesin olarak ifade etti.
Edinilen bilgilere göre Kayır ve Şimşek, AK Parti’ye katılım programı için Ankara’ya gitti. İki ismin, 14 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilecek törende AK Parti’ye katılması ve parti rozetlerinin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takılması bekleniyor.

İdil’de yeni siyasi dönem
31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından DEM Parti’den ihraç edilen Türkan Kayır ve Ekrem Şimşek, görevlerini bağımsız olarak sürdürüyordu. Kayır’ın belediye başkanlığı görevini bağımsız olarak sürdürmesinin ardından AK Parti’ye katılma kararı, İdil’de siyasi dengeleri önemli ölçüde değiştirecek.
Kayır ve Şimşek’in AK Parti’ye geçmesiyle birlikte İdil Belediyesi’nin siyasi yönetiminde de yeni bir dönem başlamış olacak.

Gözler Ankara’daki törende
İdil’de gözler yarın Ankara’da gerçekleştirilecek AK Parti katılım programına çevrildi. Şırnak Ajans’ın görüştüğü yetkililer, Kayır ve Şimşek’in AK Parti’ye geçişinin kesinleştiğini ve katılımın yarın gerçekleşeceğini belirtti.
İki ismin AK Parti’ye katılımıyla birlikte Şırnak siyasetinde de önemli bir gelişme yaşanmış olacak.





