ŞIRNAK AJANS- Dernek Başkanı Diyar Özalp, sivil toplum kuruluşları arasındaki dayanışmanın ortak projeler ve toplumsal birlik açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
Ankara Cizreliler Tanıtım, Kültür ve Dayanışma Derneği, sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğini güçlendirmek amacıyla önemli bir ziyarete ev sahipliği yaptı.
İHH İnsani Yardım Vakfı Ankara Şube Başkanı ve aynı zamanda Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Bayram Şahin ile Kurumsal İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Bahattin Yetim, Ankara Cizreliler Tanıtım, Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.
Ziyarette, derneğin yürüttüğü faaliyetler, sivil toplum kuruluşlarının toplum hayatındaki rolü, bölgenin sorunları ve Cizre’nin sosyal, kültürel ve tarihi değerleri üzerine samimi ve verimli bir görüş alışverişinde bulunuldu.
Özalp: STK dayanışması geleceğe güç katıyor
Ankara Cizreliler Derneği Başkanı Diyar Özalp, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sivil toplum kuruluşları arasındaki dayanışmanın önemine dikkat çekti.
Özalp, “Türkiye’nin önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan İHH’nın değerli yöneticilerini derneğimizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk. Sivil toplum kuruluşlarının toplum hayatındaki önemi, bölgemiz ve kadim şehrimiz Cizre üzerine son derece samimi ve verimli bir sohbet gerçekleştirdik. Kendilerinin bilgi, tecrübe ve birikimlerinden faydalanacağımıza inanıyoruz” dedi.

Cizre’nin kadim mirası hediye edildi
Ziyaretin anısına, Cizre’nin kadim tarihine ve kültürel mirasına ışık tutan, Hz. Nuh Tufanı ve Cudi Dağı’nı konu alan kitap, Hacı Bayram Şahin ve Bahattin Yetim’e takdim edildi.
Özalp, bu anlamlı hediyenin Cizre’nin tarihi ve medeniyet birikiminin tanıtılmasına katkı sunmasını temenni ettiklerini belirtti.
“Birlikte kalıcı projelere imza atacağız”
STK’ler arasındaki iş birliğinin toplumsal birlik, kardeşlik ve ortak projelerin hayata geçirilmesi açısından büyük bir güç olduğunu ifade eden Özalp, şöyle konuştu:
“Bundan sonraki süreçte STK’ler arasındaki dayanışmayı daha da güçlendirerek, birlikte güzel ve kalıcı projelere imza atmayı temenni ediyoruz. Ankara Cizreliler Derneği olarak dayanışmadan, kardeşlikten ve ortak hizmet anlayışından yana olmaya devam edeceğiz.”
Dernek Başkanı Diyar Özalp, nazik ziyaretleri, samimi sohbetleri ve değerli katkıları dolayısıyla İHH Ankara Şube Başkanı Hacı Bayram Şahin ile Yönetim Kurulu Üyesi Bahattin Yetim’e teşekkür etti.




