Cizre İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, pamuk tarlalarında zararlı organizmaların takibini sağlamak amacıyla yerleştirilen feromon tuzaklarını düzenli olarak kontrol ediyor. Teknik personel tarafından gerçekleştirilen saha çalışmalarında, tarlalardaki zararlı yoğunluğu takip edilerek elde edilen veriler değerlendiriliyor.
Erken uyarı sistemi olarak kullanılan feromon tuzaklarından elde edilen sonuçlar doğrultusunda üreticiler, ihtiyaç duyulan zamanda ve uygun dozda ilaçlama yapılması konusunda bilgilendiriliyor.

Yürütülen biyoteknik mücadeleyle gereksiz tarım ilacı kullanımının azaltılması, çevrenin korunması ve pamukta ürün kalitesinin artırılması hedefleniyor.
Cizre İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, pamuk üreticilerinin mağduriyet yaşamaması ve sezon boyunca rekoltenin korunması amacıyla feromon tuzaklarının kontrolü ile saha tarama çalışmalarının sezon sonuna kadar aralıksız sürdürüleceğini belirtti.
Next





