Şırnak il Emniyet müdürü Volkan Sazak ,Cizre İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı ve birim amirlerinin katılımıyla Mart 2026 genel değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, ilçede görev yapan birim amirleri Mart ayı boyunca yürütülen çalışmalar hakkında kendi sorumluluk alanları çerçevesinde bilgi verdi.

Yapılan değerlendirmede, Cizre’de bir önceki yılın aynı dönemine göre kişilere karşı işlenen suçların yüzde 20, malvarlığına karşı işlenen suçların ise yüzde 27 oranında azaldığı belirtildi. İşlenen suçlarda aydınlatma oranının ise yüzde 99 seviyesinde gerçekleştiği kaydedildi.

Toplantıda, güvenlik birimlerinin koordineli çalışmasının suç oranlarının düşmesinde etkili olduğu vurgulanırken, ilçede huzur ve güven ortamının güçlendirilmesine yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdüğü ifade edildi.




