ŞIRNAK AJANS– Bosna’dan 25 Temmuz’da yola çıkan ve dün Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak’a geçen Filistin Özgürlük Konvoyu’nun araçlarının bir bölümünün Irak tarafındaki köprü üzerinde bekletildiği belirtildi.
Şırnak’ta faaliyet gösteren Şehri Nuh Platformu’nun Habur Sınır Kapısı’nda gerçekleştireceği açıklama öncesinde, Şırnak Ajans olarak Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı ve Memur-Sen adına Sabahattullah Anmal ile konvoyun son durumuna ilişkin röportaj gerçekleştirildi.
Anmal, konvoyun araçlarının önemli bir bölümünün Habur Sınır Kapısı geçişinin ardından Irak tarafında bekletildiğini belirterek, sıcak hava koşullarında bekleyen konvoydakilerin zor durumda olduğunu söyledi.
Konvoyun bekletilmesinin kendilerinde üzüntü oluşturduğunu ifade eden Anmal, “Keşke bugün o Özgürlük Konvoyu’nun gidişini sevinçle karşılamış olsaydık. Ama maalesef köprü üzerinde bekletilmesi bizim kursaklarımızda büyük bir düğüm olarak bırakıldı” dedi.
Anmal, konvoyun önünün açılması gerektiğini belirterek, Filistin’e yönelik dayanışma amacı taşıyan bu tür girişimlerin devam edeceğini savundu.
“KONVOYUN ÇOĞU KÖPRÜDE BEKLİYOR”
Konvoydaki araçların önemli bir kısmının Irak tarafında bekletildiğini dile getiren Anmal, “Şu anda konvoyun birçoğu Habur Sınır Kapısı’nı hemen geçtikten sonra Irak tarafından, merkezi hükümetin aldığı karar gereği maalesef bırakılmıyor ve çoğu köprü üzerinde bekliyor” ifadelerini kullandı.
Sıcak hava nedeniyle konvoydakilerin zor şartlarda beklediğini öne süren Anmal, “50-60 derece civarında sıcaklığa rağmen o sıcakta şu anda susuz bir şekilde bekletiliyor” diye konuştu.
Anmal, Irak makamlarına çağrıda bulunarak konvoyun geçişine izin verilmesini istedi.
“RESMÎ BİR KARAR YOK”
Konvoyun Irak ve Ürdün hükümetlerinin ortak kararı doğrultusunda bekletildiği yönündeki iddialara ilişkin de değerlendirmede bulunan Anmal, kendilerine ulaşan resmî bir karar bulunmadığını söyledi.
Anmal, bölgedeki gelişmelerin dış baskılardan etkilenmiş olabileceğini savunarak, “Şimdi herhangi resmî bir karar yoktur” dedi.
“ÖNÜNÜ AÇIN, FİLİSTİN’E GEÇSİN”
Filistin Özgürlük Konvoyu’nun amacına ulaşabilmesi için yolunun açılmasını isteyen Anmal, “İnsanlık namına en azından bu tür şeylerin bitmesini istiyoruz. Srebrenitsa’da bir katliam yaşandı ve o katliamın yaşandığı yerden başladılar. Avrupa’nın göbeğinden başladılar. Ama gelip bu sefer katliamların ve soykırımların devam ettiği Gazze’ye, Filistin’e gitmek istiyorlar. Bunun önünün açılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Anmal, konvoyun Filistin’e ulaşmasına izin verilmesi çağrısında bulundu.




