ŞIRNAK AJANS– Filistin’de yaşananlara dikkat çekmek amacıyla 25 Temmuz’da yola çıkan ve Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak’a geçen konvoyun, Türkiye-Irak arasındaki köprüde bekletildiği belirtildi. HÜDA PAR İdil İlçe Başkanı Asım Özalp, konvoydakilerin sıcak hava ve su sıkıntısıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Şırnak Ajans mikrofonlarına konuşan Özalp, konvoyun Arnavutluk ve Yunanistan üzerinden Türkiye’ye giriş yaptığını belirterek, bu ülkelerde herhangi bir sorun yaşanmadığını ifade etti.

Konvoyun Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak’a geçtiğini ancak Irak merkezi hükümeti tarafından köprü üzerinde bekletildiğini dile getiren Özalp, bölgedeki sıcak hava koşullarına dikkat çekti.

Özalp, “Şu an belki sıcaklık 50 derecenin üzerindedir. Bu sıcaklıkta bekletiliyorlar. Ciddi su sorunları falan vardır” dedi.

Konvoyun Filistin’de yaşananlara dikkat çekmek ve dünyaya mesaj vermek amacıyla farklı coğrafyalardan aktivistlerin katılımıyla oluşturulduğunu belirten Özalp, Müslüman ülkelerin konvoya destek olması gerektiğini söyledi.

Asim Öztürk“MÜSLÜMANLARIN AYIBIDIR”

Özalp, Filistin meselesinin hem Müslümanların hem de insanlığın ortak sorunu olduğunu belirterek, konvoyun yaşadığı sorunların giderilmesi çağrısında bulundu.

Sınırı geçmek için bekleyen tıra kamyonet çarptı,1 yaralı
Sınırı geçmek için bekleyen tıra kamyonet çarptı,1 yaralı
İçeriği Görüntüle

Kaymakam ve Vali’nin bölgeye davet edildiğini aktaran Özalp, yetkililerin Irak makamlarıyla iletişime geçerek konvoyun yaşadığı sorunların çözülmesine katkı sunmasını temenni ettiğini söyledi.

Özalp, “Biz Müslümanlar olarak Filistin davasına yeterli sahip çıkamadık. Belki duyarlı insanlarımız vardır. Onlar bu zulme dikkat çekmek için böyle bir organizasyon oluşturuyorlar. Müslüman devletlerimizin yöneticileri de maalesef bunlara sorun çıkarıyor. Bu Müslümanların ayıbıdır” ifadelerini kullandı.

“CİDDİ SU SORUNU YAŞADIKLARINI SÖYLEDİLER”

Konvoydakilerle iletişim konusunda da değerlendirmelerde bulunan Özalp, bazı sivil toplum kuruluşlarının bölgede bulunanlarla görüşebildiğini belirtti.

Konvoydakilerin köprü üzerinde bekletildiğini ve kendilerine telefonla ulaştıklarını aktaran Özalp, “Demin bize telefon açtılar. Ciddi su sorunu yaşadıklarını dile getirmişler. Bu bir ayıptır maalesef” diye konuştu.

Irak’ın Müslüman ve kardeş ülke olarak görüldüğünü belirten Özalp, konvoydakilere destek olunması gerektiğini ifade etti.

Özalp, Irak merkezi hükümeti ve duyduğu kadarıyla Ürdün hükümetinin konvoyla ilgili tutumunu eleştirerek, “Müslümanların bu süreçte birlikteliği esastır. Müslümanların bir olması gerekiyor. Çünkü Filistin hem Müslümanların hem insanlığın kanayan yarasıdır” dedi.

Özalp açıklamasının sonunda, “Yaşasın Filistin, yaşasın özgür Filistin” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Süleyman Zan