Şırnak Ekoloji Platformu, doğal yaşamı güçlendirmek ve ekosistemi zenginleştirmek amacıyla Avukat Fadıl Tay öncülüğünde bir araya gelen platform gönüllü ve üyeleri, Çukurca köyü mevkiinde tarıma elverişli olmayan alanlara yaklaşık 500 meşe palamudu ekti. Platform, Aralık ayı sonuna kadar Şırnak genelinde binlerce palamudun toprakla buluşacağını açıkladı. Şırnak’ın ekolojik geleceğine yatırım

Şırnak Ekoloji Platformu, kentte yeşil dokuyu güçlendirmeye yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Çukurca köyü güzergâhında, karayolu orta refüjünde ve tarıma uygun olmayan bölgelerde yürütülen çalışma kapsamında yaklaşık 500 meşe palamudu toprakla buluşturuldu.

Platform yetkilileri, bu yıl doğaya katkı sunmak için geniş kapsamlı bir ekim planı hazırladıklarını belirterek, Aralık ayı sonuna kadar Şırnak genelinde binlerce meşe palamudunun ekileceğini ifade etti.

Doğaya sahip çıkma çağrısı

Meşe ekim faaliyetlerinin sadece bir ağaçlandırma çalışması değil, aynı zamanda uzun vadeli bir ekosistem yatırımı olduğunu vurgulayan Platform temsilcileri, vatandaşlara da doğa konusunda duyarlılık çağrısında bulundu.

Platform adına Avukat Fadıl Tay tarafından yapılan açıklamada, “Şırnak’ın yarınlarına nefes olacak bu çalışmalara herkes katkı sunabilir. Yüzlerce palamudu toprakla buluşturduk, binlercesi için hazırlıklarımız devam ediyor” denildi.

Uludere Belediyesi Yoğun Kar Yağışına Karşı Seferberlik Başlattı
Uludere Belediyesi Yoğun Kar Yağışına Karşı Seferberlik Başlattı
İçeriği Görüntüle
Tarıma elverişsiz alanlar yeniden değerlendiriliyor

Özellikle tarıma uygun olmayan orta refüj ve kıraç alanların tercih edilmesiyle, kullanılmayan bölgelerin doğal yaşama kazandırılması hedefleniyor. Çalışma sayesinde hem doğaya yeni yaşam alanları kazandırılıyor hem de bölgedeki ekolojik çeşitliliğin artırılması amaçlanıyor.