Şırnak DEM Parti Milletvekili Newroz Uysal Aslan, Cizre’deki tarihi mekânların halkın ve turizmin kullanımından uzak tutulduğunu açıkladı. Vekil Aslan, Bırcabelek Surları, Kırmızı Medrese ve Mehmet Ağa Kasrı gibi önemli tarihi alanların yönetiminde yaşanan sorunlara dikkat çekti.

Cizre Kaymakamlığı’ndan Sürücülere Kış Uyarısı!
Cizre Kaymakamlığı’ndan Sürücülere Kış Uyarısı!
İçeriği Görüntüle

Milletvekili, Kırmızı Medrese’nin yıllardır Hayrat Vakfı’na bırakıldığını ve halkın kültürel hafızasından kopuk bir biçimde kullanıldığını belirtti. Mehmet Ağa Kasrı Konağı’nın ise kayyum kararıyla Milli Eğitim Müdürlüğüne bedelsiz devredildiğini, belediyenin iade kararına rağmen geri verilmediğini söyledi.

Vekil Aslan, Şırnak, Mardin ve Diyarbakır’daki turizmin önündeki engelin güvenlik değil; rant, yandaş vakıflar, kayyum politikaları ve ayrılmayan tanıtım bütçeleri olduğunu vurguladı. Milletvekili, “Bu mekânlar halkın kullanımına, turizme kazandırılmıyor. Tarihimiz ve kültürümüz hak ettiği değeri görmeli” dedi.