HÜDA- PAR Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada Siirt ve Şırnak’ta meydana gelen sel felaketlerine dikkat çekerek, altyapı yetersizliklerinin giderilmesi ve vatandaşların mağduriyetlerinin karşılanması çağrısında bulundu.

Şırnak’ta Başkanlık Koltuğu Minik Asya’ya Emanet Edildi
Şırnak’ta Başkanlık Koltuğu Minik Asya’ya Emanet Edildi
İçeriği Görüntüle

"Kurtalan’daki Felaketin Sebebi Altyapı Yetersizliği"

Siirt’in Kurtalan ilçesinde Pazar günü etkili olan yoğun yağışların ciddi bir sel felaketine dönüştüğünü belirten Demir, çok sayıda ev ve iş yerinin su baskınları nedeniyle tahrip olduğunu ifade etti. Bölgedeki maddi zararın boyutlarına değinen Demir, "Bu durum oradaki altyapı yetersizliğinin bir sonucudur. Vatandaşlarımız altyapıya yatırım yapılmadığını ve eksikliklerin giderilmediğini ifade ediyor. Özellikle Nar Deresi’nin ıslah edilmemesi, sel sularının şehre yönelmesine neden olmaktadır. Bu derenin bir an önce ıslah edilmesi ve zararların telafi edilmesi acil bir durumdur" dedi.

"Beytüşşebap’ta Cami ve Evler Hasar Gördü"

Konuşmasında Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Aşağıdere köyündeki duruma da değinen Şehzade Demir, burada da yoğun yağışlar sonucu ağır hasar meydana geldiğini kaydetti. Köydeki birçok evin ve özellikle köy camisinin selden büyük zarar gördüğünü belirten Demir, "Şırnak Valiliğimizin ve ilgili yetkililerin bu köydeki mağduriyeti bir an önce gidermesini, hasarların telafi edilerek onarım çalışmalarının başlatılmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Demir, bölgedeki altyapı eksikliklerinin kronikleştiğini ve benzer felaketlerin yaşanmaması için kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğini vurgulayarak konuşmasını tamamladı.

Muhabir: Süleyman Zan