Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde uluslararası insani yardım faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Lübnan’da yaşanan insani krize yönelik hazırlanan yardım malzemeleri ülkeye ulaştırıldı.

Türkiye, bugüne kadar Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda Lübnan’a 8 İyilik Gemisi göndererek bölgedeki ihtiyaç sahiplerine destek sağladı. İnsani yardım çalışmalarının devamı kapsamında, yine AFAD’ın koordinasyonunda ve Sağlık Bakanlığı’nın destekleriyle hazırlanan 40 palet ilaç Lübnan’a ulaştırıldı.
Bölgeye sevk edilen ilaç yardımları, Türkiye’nin Lübnan Büyükelçiliği eşgüdümünde düzenlenen programla ilgili yetkililere teslim edildi. Teslim programına Lübnan Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Weam Abou Hamdan ile bakanlık yetkilileri de katıldı.
Türkiye’nin, Lübnan halkının ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik insani yardım faaliyetlerini sürdürdüğü belirtilirken, ulaştırılan ilaçların bölgedeki sağlık hizmetlerine önemli katkı sunması bekleniyor.
Türkiye, uluslararası insani yardım anlayışı doğrultusunda dost ve kardeş ülkelerin yanında olmaya devam ederken, Lübnan’a ulaştırılan yeni yardım sevkiyatı da iki ülke arasındaki dayanışmanın önemli bir göstergesi olarak değerlendirildi.





