TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Diyarbakır’da düzenlenen Dicle Üniversitesi 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Programına katılarak konuşmasına Kürtçe sözlerle başladı.
Kurtulmuş, konuşmasında, “Birlik olalım gönül gönüle, el ele barış aramızda hüküm sürsün” anlamına gelen Kürtçe ifadeyle, “Bi hev re bibin, dil bi dil, dest bi dest; aştî li nav me ra best”sözlerini kullandı.
Bu sözler, hem salonda hem de sosyal medyada büyük ilgi gördü. TBMM’nin resmi X (Twitter) hesabından yapılan paylaşımda da aynı ifadeler yer aldı. Böylece Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez Meclis’in kurumsal hesabından Kürtçe bir paylaşım yapılmış oldu.
Kurtulmuş’un bu adımı, farklı kültürler ve diller arasında kardeşlik, barış ve birlik mesajı olarak yorumlandı.
Programda ayrıca, Dicle Üniversitesi’nin yeni akademik yılına ilişkin hedefler, bölgedeki eğitim yatırımları ve gençlere yönelik projeler de ele alındı.
TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan birlik vurgusu; Konuşmasının devamında Türkiye’nin tüm renkleriyle güçlü bir birlik içinde geleceğe yürümesi gerektiğini belirten Kurtulmuş, “Bizim en büyük gücümüz, kardeşliğimizdir. Farklılıklarımız zenginliğimizdir. Hep birlikte Türkiye’yiz,” ifadelerini kullandı.Bu tarihi paylaşım, sosyal medyada kısa sürede gündem olurken, birçok kullanıcı tarafından “barış ve kardeşlik adına önemli bir adım” olarak değerlendirildi.

Next




