ŞIRNAK AJANS-Kararnameye göre, Uludere Kaymakamı Ekrem Ender Ergün Bartın Vali Yardımcılığı görevine atanırken, yerine Kilis Polateli Kaymakamı Salih Kaya getirildi. Beytüşşebap Kaymakamı Mehmet Furkan Taşkıran ise Erzincan’ın Refahiye ilçesine atanırken, yerine Kars Susuz Kaymakamı Muhammed Emin Tutal görevlendirildi.

Yeni kaymakamların önümüzdeki günlerde ilçelerindeki görevlerine başlaması bekleniyor.

Silopili hemşehrimiz Tekin Dündar'a önemli görev
Silopili hemşehrimiz Tekin Dündar'a önemli görev
İçeriği Görüntüle

Sali̇h Kaya

Salih Kaya kimdir?

Uludere Kaymakamlığı görevine atanan Salih Kaya, son olarak Kilis’in Polateli ilçesinde kaymakam olarak görev yaptı. Görev süresi boyunca kamu yatırımları, kırsal kalkınma projeleri ve kurumlar arası koordinasyon çalışmalarını yakından takip eden Kaya, yayımlanan son Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Şırnak’ın Uludere ilçesine kaymakam olarak atandı.

Muhammed Emi̇n Tutal

Muhammed Emin Tutal kimdir?

Beytüşşebap Kaymakamlığına atanan Muhammed Emin Tutal, 1993 yılında Ankara’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Tutal, 2020 yılında kaymakam adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine başladı.

Kaymakam refikliği ve vekâlet görevlerinin ardından yurt dışında dil eğitimi alan Tutal, 6 Şubat depremleri sonrasında Malatya’nın Akçadağ ilçesinde koordinatör kaymakam olarak görev yaptı. Daha sonra Edirne’nin Enez ve Kars’ın Susuz ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulunan Tutal, son kararnameyle Beytüşşebap Kaymakamlığına atandı.


Muhabir: sedat sevim