ŞIRNAK AJANS- Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkan Adayı Lokman Besen, seçim sürecinde yaşandığını öne sürdüğü usulsüzlükler ve itirazlara ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantının ardından Şırnak Ajans Koordinatörü Halil Azizoğlu’nun, seçim kurullarının ardından savcılığa yapılacak başvurudan da sonuç alınamaması halinde nasıl bir süreç izleneceğine ilişkin sorusunu yanıtlayan Besen, yeniden seçime gidilebileceğini söyledi.

Azizoğlu’nun, “Başkanım, Peki savcılık da reddederse, seçim kurulu gibi nasıl bir süreç işleyecek?” sorusu üzerine Besen, mevcut durumda seçim sonucunu etkileyen bir durumun kalmadığını belirtti.
Besen, savcılık tarafından yapılacak incelemede seçim sürecine ilişkin herhangi bir kişinin kusurlu olduğunun tespit edilmesi halinde, seçim sonrasında söz konusu kişilerin üyeliklerinin düşürülebileceğini ve yeniden seçime gidilebileceğini ifade etti.

Meclis seçimi cumartesi günü
Şırnak TSO’da cumartesi günü meclis seçiminin de yapılacağını belirten Besen, meclis seçiminin iki turlu gerçekleştirileceğini söyledi.
Besen, iki turun sonunda çoğunluğun sağlanamaması halinde başkanın kura yöntemiyle belirleneceğini açıkladı.
Next




