Silopi’de adalete erişimin güçlendirilmesi adına önemli bir iş birliğine imza atıldı. Silopi Belediyesi ile Şırnak Barosu arasında Adli Yardım Protokolü imzalanarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik hukuki destek mekanizması resmiyet kazandı.

Gerçekleştirilen imza programına Silopi Belediye Başkanı Av. Jiyan Ormanlı ile Şırnak Baro Başkanı Abdullah Fındık katıldı. Taraflar, protokolün özellikle dezavantajlı kesimlerin hak arama süreçlerinde önemli bir kolaylık sağlayacağını vurguladı.

Belediye 22

5 Nisan’da Silopi’de elektrikler kesilecek, işte kesinti saatleri
5 Nisan’da Silopi’de elektrikler kesilecek, işte kesinti saatleri
İçeriği Görüntüle

İmzalanan protokol kapsamında başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere, ekonomik yetersizlikler nedeniyle hukuki destek almakta zorlanan vatandaşlara ücretsiz adli yardım hizmeti sunulması hedefleniyor. Böylece, toplumsal adaletin güçlendirilmesi ve hak ihlallerinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Yetkililer, bu iş birliğinin sosyal belediyecilik anlayışının önemli bir parçası olduğuna dikkat çekerek, vatandaşların yalnız olmadığını ve her koşulda hukuki destek alabileceklerini ifade etti.

Silopi’de hayata geçirilen bu protokolün, benzer çalışmalara da örnek olması ve bölgedeki adalet hizmetlerinin daha kapsayıcı hale gelmesine katkı sunması bekleniyor.

Belediye 33

Muhabir: Süleyman Zan