Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan iller arası isteğe bağlı yer değişikliği kılavuzu, öğretmenlerin tayin heyecanını yeniden gündeme taşıdı. Kılavuzda, öğretmen ihtiyacının en yoğun olduğu iller de açıklandı.

Bakanlık, iller arası yer değişikliği başvuruları için aynı ilde en az 3 yıl görev yapma şartını bu yıl da sürdürürken, öğretmen açığının yüksek olduğu 12 ili bu uygulamadan muaf tuttu.

LGS İçin 29 Bin Güvenlik Personeli Görevde
LGS İçin 29 Bin Güvenlik Personeli Görevde
İçeriği Görüntüle

Öğretmen ihtiyacının en fazla olduğu iller arasında Şırnak da yer aldı. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yoğunlaşan öğretmen açığı nedeniyle Şırnak’ın da aralarında bulunduğu illerde eğitim kadrolarının güçlendirilmesi hedefleniyor.

Listede yer alan iller şöyle sıralandı:

  • Ağrı
  • Ardahan
  • Bitlis
  • Hakkâri
  • Iğdır
  • İstanbul
  • Kars
  • Muş
  • Siirt
  • Şanlıurfa
  • Şırnak
  • Van

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı liste, özellikle doğu illerindeki öğretmen ihtiyacını bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Şırnak Ajans