ŞIRNAK AJANS- Şırnak İl Emniyet Müdürü Volkan Sazak, kent genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik çalışmaları yerinde takip etmek amacıyla gece boyunca sahadaydı. Sazak, önce Cizre’de Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen narkotik operasyonlarını yerinde takip etti, ardından Türkiye’nin Irak’a açılan en önemli sınır kapılarından biri olan Habur Sınır Kapısı’na geçerek sınır hattında görev yapan personeli ziyaret etti.

Cizre’de uyuşturucu tacirlerine karşı mücadele sürüyor
Şırnak İl Emniyet Müdürü Volkan Sazak, Cizre’de gerçekleştirilen operasyon ve denetim çalışmalarının ardından ilçedeki asayiş ve narkotik faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen planlı çalışmalar kapsamında, 2026 yılının ilk 8 aylık dönemi geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldı. Açıklanan verilere göre, uyuşturucu suçlarından yakalanan kişi sayısında yüzde 63 artış sağlandı.

Sazak, Cizre sokaklarında uyuşturucu ticaretine izin vermeyeceklerini belirterek, uyuşturucuyla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Suçların aydınlatılmasında yüksek başarı
Cizre’de yılın ilk 8 ayında meydana gelen olayların aydınlatılma oranları da dikkat çekti.
Verilere göre, malvarlığına karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranı yüzde 100’e, kişilere karşı işlenen suçlarda ise yüzde 98’e ulaştı.
Emniyet Müdürü Sazak, ilçede faili firar hiçbir olay bırakmamak için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Narkotik ekipleri binlerce vatandaşa ulaştı
Uyuşturucuyla mücadelenin yalnızca operasyonlarla sınırlı olmadığını belirten Sazak, bilinçlendirme çalışmalarına da dikkat çekti.
Bu kapsamda Narkotik ekipleri tarafından yürütülen Narko Etkinlik, Narko Nokta, Narko Anne ve Narko Gençlik projeleri kapsamında 3 bin 465 vatandaşa doğrudan ulaşıldığı bildirildi.
Sazak, kadim ilçe Cizre’de başta uyuşturucu olmak üzere her türlü suç ve suçluyla mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirterek, Şırnak’ın huzuruna katkı sunan vatandaşlara teşekkür etti.

Gece mesaisi Habur’da devam etti
Cizre’deki çalışmaların ardından Şırnak İl Emniyet Müdürü Volkan Sazak, gece saatlerinde Habur Sınır Kapısı’na geçti.
Şırnak’ın Irak sınırındaki sıfır noktasında bulunan ve bölge ile ülke ekonomisi açısından stratejik öneme sahip Habur Sınır Kapısı’nda görev yapan personelle bir araya gelen Sazak, sınır güvenliği ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Yıllık ortalama 15 milyar dolar seviyesinde ihracatın gerçekleştiği Habur Sınır Kapısı, Türkiye’nin Irak ve Ortadoğu’ya açılan en önemli ticaret noktalarından biri olma özelliğini taşıyor.
Sazak, sınır hattında görev yapan personelin fedakârlığına dikkat çekerek, gece gündüz demeden görev yapan emniyet mensuplarına başarı diledi.

“Şırnak’ın huzuru Türkiye’nin huzurudur”
Habur ziyaretinin ardından açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Volkan Sazak, sınırda görev yapan personeli ziyaret ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Sınırımızda fedakârca görev yapan kahramanlarımı ziyaret ettim. Ülkemizin sıfır noktasında ‘Şırnak’ın huzuru Türkiye’nin huzurudur’ anlayışıyla görev yapan personelimize başarılar diliyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin.”
Şırnak Emniyet Müdürlüğü’nün yeni kadrosuyla birlikte kent genelinde güvenlik ve asayiş çalışmalarını sahada sürdürdüğü belirtilirken, Cizre’de uyuşturucu ve diğer suçlarla mücadeleden Habur’daki sınır güvenliğine kadar kentin farklı noktalarında çalışmaların aralıksız devam edeceği mesajı verildi.
Şırnak İl Emniyet Müdürü Volkan Sazak’ın gece boyunca gerçekleştirdiği saha mesaisi, emniyet teşkilatının kent genelinde 24 saat esasına göre görev başında olduğunun da göstergesi oldu.
Next




