Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında İdil Dirsekli Göleti’ne 100 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı. Çalışmayla su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın desteklenmesi hedefleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “İç Suların Balıklandırılması Projesi” kapsamında, Şırnak’ın İdil ilçesinde bulunan Dirsekli Göleti balıklandırıldı.

Proje kapsamında gölete 100 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı.
Gerçekleştirilen çalışmayla iç sulardaki su ürünleri kaynaklarının korunması ve geliştirilmesi, biyolojik çeşitliliğin desteklenmesi ve balık popülasyonlarının artırılması amaçlanıyor.

Balıklandırma çalışmasının, bölgede sürdürülebilir balıkçılığın desteklenmesine ve su ürünleri kaynaklarının gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlaması hedefleniyor.
Next





