ŞIRNAK AJANS- Şırnak’ın İdil ilçesinde fotoğraf sanatını geliştirmek ve ilçe tanıtımına katkı sunmak amacıyla 2013 yılından bu yana faaliyet gösteren İdil Fotoğraf Kulübü, ulusal düzeyde başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen ve yüzlerce profesyonel fotoğraf sanatçısının katıldığı Şanlıurfa Fotomaratonu Fotoğraf Makinası Yarışması’nda kulüp üyelerinden Fatma Saka üçüncülük elde ederken, Ahmet Özdemir ise sergileme ödülüne layık görüldü. Türkiye genelinden üst düzey fotoğrafçıların katıldığı yarışmada verilen 10 ödülden 2’sinin İdil Fotoğraf Kulübü üyeleri tarafından kazanılması büyük bir başarı olarak değerlendirildi.

İ D İ L5

Kurulduğu günden bu yana birçok önemli başarıya imza atan İdil Fotoğraf Kulübü, kurumsallaşma sürecinde de önemli adımlar attı. Kulüp, dernekleşme sürecini tamamlayarak geçtiğimiz yıl FOTON Derneği’nin Şırnak Şubesi’ni açtı. Türkiye’nin önemli fotoğraf derneklerinden biri olan FOTON’un Şırnak’taki temsilcisi olarak faaliyet gösteren kulüp, bu sayede daha güçlü bir kurumsal kimlik kazandı.

İdi̇l 3

Yaklaşık 80 aktif üyesi bulunan kulüp, düzenli olarak eğitimler ve fotoğraf organizasyonları gerçekleştirirken, İdil Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslar aracılığıyla bugüne kadar yaklaşık 400 öğrenci mezun etti.

Doğa Tutkunları Şırnak'ta Buluşuyor, Büyük Festival Geliyor
Doğa Tutkunları Şırnak'ta Buluşuyor, Büyük Festival Geliyor
İçeriği Görüntüle

İdi̇l 1

Kulübün ve derneğin kurucusu Mecit Çevrim, elde edilen başarıya ilişkin yaptığı açıklamada, zorlu şartlara rağmen önemli bir yol kat ettiklerini belirtti. Çevrim, “Bu topraklarda farklılıkları ortaya çıkarmak ve dünyaya farklı bir perspektiften bakabilen bireyler yetiştirmek amacıyla yola çıktık. Coğrafi şartlar nedeniyle fotoğrafçılık herkes için öncelikli bir alan olmayabiliyor. Ancak günümüzde sosyal medya ve gezi fotoğrafçılığı büyük önem kazandı. Biz de bu alandaki boşluğu doldurmak için yoğun çaba gösterdik ve meraklı hemşehrilerimizi bu yönde eğittik. Artık ulusal düzeyde saygı duyulan, yakından takip edilen güçlü bir kurumsal yapıya ulaştık” dedi.

İ D İ L3

İdil halkından destek beklediklerini ifade eden Çevrim, yakın zamanda büyük bir organizasyona imza atmayı hedeflediklerini belirterek, “Kısa süre içerisinde bir fotomaraton düzenleyerek Türkiye genelinden yüzlerce fotoğraf sanatçısını ilçemizde ağırlamak istiyoruz. Böylece hem ilçemizin tanıtımına katkı sunacak hem de nihai hedefimize ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

Muhabir: SÜLEYMAN ZAN