Motorin Rekor Kırdı, Litre Fiyatı 85 TL’yi Aştı
Motorin Rekor Kırdı, Litre Fiyatı 85 TL’yi Aştı
İçeriği Görüntüle
Irak’tan Türkiye’ye giriş yapmak isteyenlerin kullanmak zorunda olduğu iki köprü bulunuyor. Bunlardan biri halk arasında “karınca köprüsü” olarak bilinen yeni köprü, diğeri ise hem büyük hem de küçük araçların geçişine açık olan ve  transit araçlar ile bazı otobüslere geçiş üstünlüğü tanınan eski köprü.

Edinilen bilgilere göre, sabah saat 05.00’ten öğleden sonraya kadar eski köprüde hiçbir işlem yapılmazken, bu köprüden geçmek isteyen araçların kuyruğu Irak tarafında köprünün dışına taşmış durumda. Buna karşın, transit geçiş üstünlüğü olanların yoğun olduğu böylesi bir günde yeni köprüye (Karınca Köprüsü) araç bırakılmadığı dikkat çekiyor.

Bu uygulama, akıllara şu soruyu getiriyor: “Habur’daki karınca köprüsü cezalandırma köprüsü mü, yoksa ülkeye giriş için kullanılan bir köprü mü?” Şırnak Ajans / Halil Azizoğlu