Şırnak’ta çevre bilincini artırmak ve kente daha yeşil bir görünüm kazandırmak amacıyla başlatılan ağaçlandırma çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürü Fedai Din, Şırnak–Cizre karayolu güzergâhında sürdürülen orta refüj ağaçlandırma projesi kapsamında personel ve gönüllü gençlerle birlikte fidan dikimine katıldı.
Etkinlikte onlarca fidan toprakla buluşturulurken, gençlerin gösterdiği yoğun ilgi dikkat çekti. İl Müdürü Fedai Din, ağaçlandırma çalışmalarının gençlere çevre duyarlılığı kazandırmada önemli bir rol oynadığını vurgulayarak şunları söyledi:
“Bugün burada hem çevremizi güzelleştirmek hem de geleceğimize nefes olacak fidanları toprakla buluşturmak için bir araya geldik. Gençlerimizin bu sürece gönüllü olarak katılması bizler için büyük bir gurur kaynağıdır.”Ağaçlandırma faaliyetinin ilerleyen günlerde farklı bölgelerde devam edeceği öğrenildi. Çalışmalar sayesinde hem doğaya katkı sağlanması hem de Şırnak’ın giriş güzergâhının daha estetik bir görünüme kavuşması hedefleniyor.
Etkinliğe katılan gençler ise çevre için sorumluluk almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bu tür çalışmaların artmasını temenni ettiklerini ifade ettiler.
Daha yeşil, daha yaşanabilir bir Şırnak için emek veren tüm kurum çalışanlarına ve gönüllü gençlere teşekkür edildi.






