Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması, Şırnak’ın Cizre ilçesinde, Prof. Dr. Fuat Sezgin İmam Hatip Ortaokulunda yoğun katılımla gerçekleştirildi. İl genelindeki imam hatip ortaokullarından öğrencilerin yer aldığı yarışmada, gençler ezanı usulüne uygun şekilde, makam bilgisi ve güzel sesle icra ederek jüri karşısında hünerlerini sergiledi.

Genc Bilaller Ezan Okuma Yarismasi (3)Manevi atmosferin hâkim olduğu programa; Din Öğretiminden Sorumlu İl Millî Eğitim Şube Müdürü Serkan Ürün, Cizre Müftüsü Süleyman Baran ve Şube Müdürü Mevlüt Gayirinal katıldı. Öğrencilerin sergilediği performanslar, izleyiciler ve jüri üyeleri tarafından takdirle karşılandı.

Eğitim fakülteleri kapatılıyor mu yeni sistem nasıl olacak?
Eğitim fakülteleri kapatılıyor mu yeni sistem nasıl olacak?
İçeriği Görüntüle

Yarışma, öğrencilerin özgüven kazanmalarına katkı sunarken, ezan geleneğinin genç nesiller arasında yaşatılmasına da önemli bir zemin oluşturdu.

Genc Bilaller Ezan Okuma Yarismasi (2)Programda konuşan Cizre Müftüsü Süleyman Baran, yarışmanın taşıdığı manevi değere dikkat çekerek, “Dinimizin en yüce çağrılarından biri olan ezanın genç gönüllerde nasıl yankı bulduğuna hep birlikte şahitlik ediyoruz. Ezan sadece vakti bildiren bir ses değildir; imanın sesi, teslimiyetin ifadesi ve bu toprakların ruhudur. Bugün bu ruhu yaşatan genç Bilallerimizi dinlemek bizler için büyük bir bahtiyarlıktır. Bu yarışmanın kaybedeni yoktur. Çünkü burada her bir evladımız, ezanı en güzel şekilde okumak için gösterdiği gayretle gönüllerimizi kazanmıştır. Asıl kazanan, ezanın manasını yüreğinde taşıyan bu güzel gençlerimiz ve onları yetiştiren aileleridir.” ifadelerini kullandı.

Genc Bilaller Ezan Okuma Yarismasi (1)

Müftü Baran, konuşmasının devamında programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlere, okul idarecilerine ve velilere teşekkür ederek, yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik etti; dereceye giren öğrencileri ise gönülden kutladı.

Muhabir: Ömer Ayda